2013-02-14 08:51:04
Φωτογραφία για Θα εγκαταλείψουν τις σπουδές οι Λασιθιώτες φοιτητές στα ΤΕΙ Ιεράπετρας και Αγ. Νικολάου λόγω κρίσης…
Το επικείμενο οριστικό λουκέτο των σχολών του ΤΕΙ Κρήτης σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος ελέω του σχεδίου ‘ΑΘΗΝΑ’, προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με τις σπουδές των φοιτητών που κατάγονται από το … Λασίθι!

Εκατοντάδες είναι οι φοιτητές-1000 περίπου στο σύνολο στα ΤΕΙ Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας- που κατάγονται από τον νομό Λασιθίου και μέχρι σήμερα συνεχίζουν κανονικά τις σπουδές τους στις συγκεκριμένες πόλεις.

Ωστόσο, όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Βαγγέλης Καπετανάκης, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην Ακαδημαϊκή κοινότητα ότι πολλοί θα είναι τελικά οι φοιτητές που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους αφού η μεταφορά-απορρόφηση των σχολών τους στο Ηράκλειο, θα δημιουργήσει μεγάλα πρόσθετα έξοδα όπως είναι για παράδειγμα η ενοικίαση διαμερίσματος, και όποια άλλα έξοδα πληρώνει η οικογένειας ενός φοιτητή που δεν σπουδάζει στον τόπο του.


Καταδικασμένοι να εγκαταλείψουν Όπως αναφέρουν οι καθηγητές του ΤΕΙ σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα, κανένας από τους φοιτητές του νομού Λασιθίου δεν νοικιάζει διαμέρισμα, αφού μένουν με τους γονείς τους, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα ο οικογενειακός προϋπολογισμός. Τα πράγματα όμως δυστυχώς θα αλλάξουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για όλα αυτά τα παιδιά, που λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης δεν θα αντέξουν οι γονείς τους να τους καλύψουν τα έξοδα για ενοικίαση διαμερίσματος στο Ηράκλειο και το … στήσιμο ενός κανονικού νοικοκυριού, συν τα πρόσθετα έξοδα που προβλέπονται για ένα σπουδαστή, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, διατροφή κλπ.

Μάλιστα το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης στις δυο μεγάλες πόλεις του Λασιθίου όπου οι σχολές βάζουν οριστικό λουκέτο, επισημαίνουν ότι γνωρίζουν πάρα πολλούς φοιτητές που είναι καταδικασμένοι να διακόψουν τις σπουδές τους λόγω της φτώχειας που μαστίζει τις οικογένειες τους!

http://www.creteplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ