2013-02-14 14:32:07
Φωτογραφία για To στέκι του ιππότη Hayon
Στο καινούργιο παριζιάνικο εστιατόριο “Le Sergent Recruteur” ένας ροζ ιππότης ταράζει την come il faut ατμόσφαιρα. Αυτά συμβαίνουν όταν βάζει το χεράκι του ο Jaime Hayon. 

Οποιοσδήποτε περνάει από την κεντρική Rue Saint-Louis στο Παρίσι δεν γίνεται να μην προσέξει την βιτρίνα του εστιατορίου Le Sergent Recruteur. Μία ιπποτική πανοπλία στο ροζ του κουφέτου κι ένα βάζο με καμπύλες προϊδέαζει τους υποψιασμένους ότι εδώ έδρασε ο ισπανός σχεδιαστής Jaime Hayon. Πράγματι, ο Hayon ανέλαβε την ανακαίνιση και τη διακόσμηση ενός κτιρίου με ρουστίκ στυλ και το μετέτρεψε σε παριζιάνικο εστιατόριο. Το στοιχείο κλειδί της διαμόρφωσης ήταν η ισορροπία ανάμεσα στο στυλ και την άνεση, πράγμα που καθιστά το χώρο ταιριαστό τόσο σε ένα επαγγελματικό γεύμα, ένα ρομαντικό ραντεβού ή μία βραδιά με φίλους.

Από το παρελθόν διατηρήθηκαν τα δοκάρια της οροφής και οι πέτρινοι τοίχοι. Μαζί με το λευκό μαρμάρινο δάπεδο αποτελούν έναν φυσικό καμβά για τις πράσινες και χρυσές λεπτομέρειες των επίπλων και των αντικειμένων. Το μπαρ είναι ένας ξεχωριστός χώρος που διαχωρίζεται από την σάλα του εστιατορίου με πάνελς σε μοτίβο κερήθρας.


Οι ξύλινες σκάλες που οδηγούν στο υπόγειο, μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μία ιδιωτική τραπεζαρία. Οι αψιδωτές οροφές παραπέμπουν σε κελάρι, αίσθηση στην οποία συνηγορούν τα προσιούτο και τα μπουκάλια κρασί που διακοσμούν το χώρο. Μόνο ο πολυέλαιος που υπογράφεται από τον Hayon και ένας καθρέφτης σαν περικεφαλαία ιππότη λειτουργούν συνδετικά με το υπόλοιπο εστιατόριο.

Στο βασίλειο της κουζίνας, ο φημισμένος σεφ Antonin Bonnet.

 

 

 

 

 

http://www.deconow.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ