2013-02-15 06:09:03
Φωτογραφία για Στον εισαγγελέα ο Πιστόριους
Νεκρή βρέθηκε στο σπίτι του στην Πραιτόρια η φίλη του Ολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, καθώς ο αθλητής φέρεται να την πυροβόλησε θανάσιμα σύμφωνα με αναφορές των τοπικών ΜΜΕ. Οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού είναι ακόμη αδιευκρίνιστες, ενώ αναφέρεται ότι πιθανώς την μπέρδεψε με διαρρήκτη. Υπολογίζεται ότι η δολοφονία συνέβη μεταξύ 4.00-5.00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), ενώ σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά, μία 30χρονη γυναίκα βρέθηκε «θανάσιμα τραυματισμένη» τις πρώτες πρωινές ώρες σε σπίτι στο σύμπλεγμα του Σιλβερλέικ στην περιοχή Boschkop της πρωτεύουσας. Η Reeva Steenkamp τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι και τον άνω κορμό, όπως μεταδίδει το BBC News.

Ο Οσκαρ Πιστόριους συνελήφθη για τον φόνο της συντρόφου του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πατέρας του επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που μεταδόθηκε από τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης. "Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Δεν τον έχω δει, είναι με την αστυνομία και η υπόθεση είναι στα χέρια των αρχών. Προφανώς είμαστε σοκαρισμένοι...Ο μόνος που μπορεί να μάς πει τι συνέβη είναι ο ίδιος ο Οσκαρ", είπε ο Χένκε Πιστόριους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Οι πρώτες βοήθειες βρίσκονταν ήδη στο σπίτι όταν έφθασε η αστυνομία αλλά η κοπέλα ξεψύχησε πριν ακόμη διαμετακομιστεί στο νοσοκομείο. Η είδηση ότι πιθανώς σκότωσε την κοπέλα του προκάλεσε σοκ στη Νότιο Αφρική όπου θεωρείται ως εθνικό είδωλο.

Ο Όσκαρ Πιστόριους, ο πρώτος αθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο, θα παρουσιαστεί αύριο στην δικαιοσύνη στις εννιά το πρωί τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) σε δικαστήριο της νοτιοαφρικανικής πρωτεύουσας, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία. Ο Πιστόριους αναμενόταν αρχικά να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά αυτό αναβλήθηκε για αύριο για να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση και τη λήψη αίματος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας που ερωτήθηκε από νοτιοαφρικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η εισαγγελία ετοιμάζεται να αρνηθεί την πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. «Υπήρξαν στο παρελθόν πληροφορίες που γνωστοποιούσαν ενδοοικογενειακές διενέξεις στο σπίτι του κατηγορουμένου», σημείωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Στο μεταξύ το νοτιοαφρικανικό καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο M-Net Movies απέσυρε τη διαφημιστική εκστρατεία του αθλητή, με άμεση ισχύ, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της εταιρείας.

Για μία έκπληξη με σκοπό να εντυπωσιάσει τον αγαπημένο της Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που πήγε στραβά, κάνει λόγο ο Τύπος, αναρτώντας τα χθεσινά tweets της καλλονής Reeva Steenkamp. «Τι ετοιμάζεται για τον αγαπημένο σας αύριο;» ρωτούσε τις followers της λίγες ώρες πριν πέσει νεκρή από τα βλήματα του αγαπημένου της.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κοπέλα μάλλον πήγε τα ξημερώματα στο σπίτι του Πιστόριους για να του κάνει έκπληξη. Εκείνος φοβήθηκε ότι επρόκειτο για διαρρήκτη και μέσα στο σκοτάδι και προτού αντιληφθεί την ταυτότητα του «εισβολέα» πυροβόλησε αρκετές φορές στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια. Η κοπέλα έπεσε νεκρή.

Η εκπρόσωπος της Steenkamp, Sarit Tomlinson, επιβεβαίωσε τον θάνατό της: «Όποιος την ήξερε θρηνεί. Ήταν ένας άγγελος, η πιο γλυκιά, γλυκύτατη ύπαρξη, ευγενέστατος άνθρωπος».

H 29χρονη καλλονή υπήρξε μοντέλο του FHM, ήταν απόφοιτος Νομικής, ενώ έκρυβε τη σχέση της με τον Πιστόριους. Η φημολογία σχετικά με τον έρωτά τους ξεκίνησε όταν εμφανίστηκαν μαζί στα βραβεία αθλητισμού της Νότιας Αφρικής του 2012. Η εκπρόσωπός της ανέφερε επίσης ότι το μοντέλο και ο Ολυμπιονίκης ήταν μαζί τους τελευταίους μήνες και ήταν πολύ ευτυχισμένοι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ