2013-02-17 01:39:02
Φωτογραφία για Φοβούνται ότι θα αυτοκτονήσει ο Πιστόριους
Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, που κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση εφόσον αποδειχτεί πως ο φόνος της συντρόφου του ήταν εκ προμελέτης βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση. Από χθες κρατείται σε αστυνομικό τμήμα της Πρετόρια και βρίσκεται υπό διαρκή παρακολούθηση, καθώς υπάρχει η ανησυχία μήπως αποφασίσει να βάλει τέλος στην ίδια του τη ζωή.

«Ο Όσκαρ είναι συντετριμμένος και πασχίζει να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά του. Του έχουν παραχωρήσει ένα ιδιωτικό κελί στο αστυνομικό τμήμα, αλλά στα γύρω κελιά υπάρχουν εγκληματίες και ο ίδιος δεν ανήκει εκεί. Η αστυνομία ανησυχεί για την ψυχική του κατάσταση», αναφέρει ανώνυμη πηγή σύμφωνα με τη «Sun».

Νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας

Παράλληλα νέες αποκαλύψεις που προκαλούν ανατριχίλα φέρνει στο φως η εφημερίδα της Νότιας Αφρικής, "Bleed". Σύμφωνα με το δημοσίευμά, ο Πιστόριους είχε κλειδωμένη για δύο ώρες μέσα στο μπάνιο τη σύντροφό του, η οποία, λίγο αργότερα, πυροβολήθηκε μέσα στο μπάνιο. Η εφημερίδα επικαλείται την Αστυνομία, η οποία αποκάλυψε ότι η πόρτα φέρει τέσσερις τρύπες από πυροβολισμούς.


Το δεύτερο στοιχείο που αποκαλύπτει η "Bleed" είναι ότι η αστυνομία όπως και ιδιωτική φύλαξη του κτήματος Σίλβερ Γουντς, κλήθηκαν από τους γείτονες δύο ώρες πριν τους πυροβολισμούς, καθώς ακούγονταν φωνές από το σπίτι του αθλητή.

"Από το σπίτι του ακούγονταν ουρλιαχτά και αποφάσισα να καλέσω την αστυνομία καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που γινόταν κάτι τέτοιο", αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες η εφημερίδα "Bleed" και αναδημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, βρήκαν τον 26χρονο αθλητή να κατεβαίνει τις σκάλες, κρατώντας τη σύντροφό του στα χέρια, η οποία ακόμη ανέπνεε. Αμέσως κατέφθασε και το ασθενοφόρο, αλλά παρά τις προσπάθειες των νοσηλευτών, απεβίωσε.

Ο Πιστόριους φώναζε για βοήθεια όταν κατέβαινε τις σκάλες, ενώ όταν έφτασε η αστυνομία βρήκε ματωμένες πετσέτες στο πάτωμα, δίπλα από το άτυχο μοντέλο.

Ο διάσημος νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους που κατηγορείται για το φόνο της φίλης του, παραμένει σήμερα για τρίτη ημέρα κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα της Πρετόριας, όπου αναμένεται να τον επισκεφθούν η οικογένειά του και οι δικηγόροι του.

Αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Μπρούκλιν είπε ότι ο αθλητής "κοιμήθηκε καλά" και ότι "όλα βαίνουν καλώς" σήμερα το πρωί.

Ο Πιστόριους που απορρίπτει κατηγορηματικά την κατηγορία της δολοφονίας, κατέρρευσε χθες όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο, την επομένη του δράματος που στοίχισε τη ζωή στη Ρίβα Στίνκαμπ, τη νοτιοαφρικανή καλλονή της πασαρέλας με την οποία είχε δεσμό από το Νοέμβριο.

Ο Πίτερ βαν Ζιλ, ο ατζέντης του Πιστόριους, είπε ότι η οικογένεια και οι δικηγόροι του Οσκαρ θα τον επισκεφτούν σήμερα, ότι ο αθλητής περιβάλλεται με φροντίδα από τον πατέρα του Χένκε, τη μητέρα του Εμέ και τον αδελφό του Καρλ και ότι οι δικηγόροι του θα συζητήσουν μαζί του για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή του. "Σε αυτό το στάδιο δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερο", είπε.

Ο Πιστόριους θα παρουσιαστεί εκ νέου την Τρίτη στο δικαστήριο, ημέρα για την οποία είχε αναβληθεί η ακροαματική διαδικασία ύστερα από αίτημα των δικηγόρων του που θέλουν να ετοιμάσουν τα επιχειρήματά τους για να πετύχουν ο πελάτης του να αφεθεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους. Κατά την ακροαματική διαδικασία θα γίνει γνωστό γιατί η εισαγγελία εκτιμά ότι ήταν ένας "φόνος εκ προμελέτης".

Την Τρίτη επίσης θα γίνει η κηδεία της Ρίβα Στίνκαμπ στο Πορτ Ελίζαμπεθ όπου ζει η οικογένειά της και όπου θα αποτεφρωθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Saturday Star. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ