2013-02-17 01:17:06
Φωτογραφία για Συνάντηση πυρήνα Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος στην Άρτα
Συνεχίζεται το οδοιπορικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος σε όλη την επικράτεια με πρώτο σταθμό για σήμερα την Άρτα και στην συνέχεια με συναντήσεις σε όλη την Ήπειρο, με “βάση” της τριημέρου εξορμήσεως τα Γιάννενα. Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος και ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, θα συναντηθεί με εκπρόσωπους της αιρετής περιφέρειας, Δημάρχους, συνδικαλιστές, την πολυτεκνική οργάνωση, τα προεδρεία των επιμελητηρίων και του εμπορικού συλλόγου, καθώς και με παλαιά και νέα πολιτικά στελέχη.

Στην Άρτα κατά την διάρκεια της συνάντησης με τα στελέχη του πυρήνα του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος στην περιοχή, αφού άκουσε έναν προς έναν, είχε την ευκαιρία να απαντήσει και σε εκπροσώπους εργαζομένων και αγροτών, οι οποίοι του παρέδωσαν υπομνήματα και θέματα που τους απασχολούν, προκειμένου να τα αναδείξει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου,. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση – ερώτηση νεαρού απολυμένου ο οποίος είπε : “κ. Νικολόπουλε τι χειρότερο από την ανεργία μπορεί να συμβεί; Το 27% ανεργία είναι η “βόμβα” στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, που κάνει σμπαράλια τον παραγωγικό ιστό και χωρίς φρένο πέφτουν τα έσοδα πάνω από 15% στα ασφαλιστικά ταμεία;


Έρχεται “τσουνάμι” με απολύσεις και με μεγάλες μειώσεις στις αποζημιώσεις. Αποδυναμώνονται οι συλλογικές συμβάσεις και ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται με νόμο, ενώ η προγραμματική μετεκλογική συμφωνία της Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έλεγε τα αντίθετα.

Ενώ πλέον ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται με νόμο. Αλλάζει ο χρόνος προειδοποίησης για απόλυση και το ανώτερο όριο περιορίζεται στους τέσσερις από έξι μήνες. Οι αποζημιώσεις των εργαζομένων με προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 16 ετών «παγώνουν » στο σημερινό ύψος, ασχέτως του πόσα χρόνια εργασίας επιπλέον θα συμπληρώσουν μέχρι την ενδεχόμενη απόλυσή τους. Κάθε επιπλέον μισθός που θα λάβουν ως αποζημίωση πέραν των 12, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 2.000 ευρώ”.

Ο συντονιστής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Νέων (Χ.Ε.Ν.) δίνοντας συνέχεια είπε: “Όταν παραιτηθήκατε ο κ. Κεδίκογλου καθώς και ο κ. Αβραμόπουλος διέψευδαν ότι αυτά ζητούσε η τρόικα και ότι η κυβέρνηση Σαμαρά τα είχε αποδεχτεί χωρίς καμιά διαπραγμάτευση. Σας διέψευδαν δημοσίως και έλεγαν ότι η παραίτηση σας θα αποδειχθεί πως ήταν άνευ ουσίας. Όλα αυτά τα μέτρα που δέχεται, αποφασίζει και υλοποιεί η κυβέρνηση είναι καταστροφή για την χώρα και τους πολίτες της”.

Ο διαφωνήσας με την μη επαναδιαπραγμάτευση και τελικά παραιτηθείς τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος είπε: “Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ ξέρω ότι προεκλογικά και μετεκλογικά δεσμεύτηκα για την μη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Και όμως με ευθύνη Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη καταργείται η καθολική ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ο βασικός μισθός θα ορίζεται με νόμο. Ειδικότερα για τους υπαλλήλους άνω των 25 ετών ο κατώτερος μισθός ορίζεται σε 586,08 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες άνω των 25 ετών το κατώτερο ημερομίσθιο ορίζεται σε 26,18 ευρώ. Για τους υπαλλήλους κάτω των 25 ετών ο κατώτερος μισθός ορίζεται στα 510,95 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κάτω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται στα 22,83 ευρώ. Οι τριετείς διατηρούνται «παγωμένες », ενώ καταργείται το επίδομα γάμου.”

Εξάλλου σε σχετική και ειδικότερη ερώτηση εκπροσώπου εμπορουπαλλήλων ο Νίκος Νικολόπουλος απάντησε: “Ο ελάχιστος χρόνος ημερήσιας ανάπαυσης μειώνεται στις 11 ώρες από 12 που ισχύσει σήμερα και αποσυνδέεται το ωράριο των εργαζομένων. Καθιερώνεται η εξαήμερη εβδομαδιαία εργασία για ορισμένους κλάδους, όπως το λιανεμπόριο, χωρίς επιπλέον αμοιβή ή ρεπό. Καταργείται η προϋπόθεση της προέγκρισης από την Επιθεώρηση Εργασίας των υπερωριών.

Επίσης έθεσαν το ζήτημα των επιδομάτων ανεργίας στα εποχικά επαγγελμάτων, όπως οικοδόμων και τουριστιών υπαλλήλων. Η απάντηση ήταν δυσάρεστη : “Καταργούνται οι ειδικές επιδοτήσεις ανεργίας και οι ειδικές εισοδηματικές ενισχύσεις.”

Τέλος την διαμαρτυρία των πολυτέκνων της περιοχής εξέφρασε ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού πυρήνα Άρτας, ο οποίος μίλησε για τον “τυφώνα” που έρχεται να σαρώσει την κοινωνία και δικαιωματικά πρέπει να πάρει το όνομα “Σαμαράς”. Χαρακτηριστικά είπε: “ Με τις πρώτες πληρωμές μισθών και συντάξεων του νέου έτους, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ήρθε αντιμέτωπη με πολύ μεγάλες απώλειες εισοδήματος, που προκύπτουν από την νέα φορολογική κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων”.

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος αφού ζήτησε να δυναμώσει το δίκτυο της “φιλικής εταιρείας” που λειτουργεί λίγο καιρό τώρα στην Άρτα είπε: 'μετά και από αυτά που έρχονται είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει πάλι Έλληνας που θα με ρωτήσει γιατί παραιτήθηκα από υφυπουργός εργασίας. Και το λέω μετά λόγου γνώσεως, παρότι λυπάμαι πολύ αλλά οι εντολές της τρόικα εξωτερικού και η άνευ αντίδρασης υιοθέτησης τους φέρνουν και άλλες μειώσεις στις συντάξεις, στα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου και στα εφάπαξ. Ταυτόχρονα έρχονται και δραματικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, με νέες μειώσεις μισθών, με διευκόλυνση των απολύσεων, με παράλληλη μείωση των αποζημιώσεων και αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας”
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ