2013-02-19 08:39:02
Φωτογραφία για Η αστυνομία ερευνά την εμπλοκή των 8 και σε άλλες υποθέσεις
Η είδηση της εξάρθρωσης της συμμορίας του Μονοφατσίου έχει προκαλέσει σάλο στην ευρύτερη περιοχή της Γόρτυνας. Η σύλληψη των 8 από Ατσιπάδες και Μοριά έλυσε τις απορίες για μία σειρά από παράνομες πράξεις που είχαν αναστατώσει τα χωριά του πρώην δήμου Κόφινα. Οι κύριοι αυτοί με τη δράση τους είχαν καταφέρει να κάνουν άνω – κάτω μία ολόκληρη επαρχία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης είχε κάνει λόγο για αυξημένη εγκληματικότητα και καλούσε την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ να αυξήσει τις περιπολίες, ακόμα και να προχωρήσει στην ίδρυση αστυνομικού τμήματος. Μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να προτείνει ακόμα και ακίνητα που θα μπορούσαν να στεγάσουν τη νέα υπηρεσία.

Συγχαρητήρια με αιχμές

Με αυτά τα δεδομένα, ο δήμαρχος Γόρτυνας στο άκουσμα της σύλληψης των 8 από τα χωριά του Δήμου του δήλωσε, το τελευταίο διάστημα είχαμε κάθε λογής παραβατική πράξη
. Το είχαμε επισημάνει στις αρχές και είχαμε ζητήσει μία υπηρεσία στα όρια του δήμου Γόρτυνας. Δεν εισακουστήκαμε. Η επιτυχία αυτή της Ελληνικής Αστυνομίας μας επιβεβαιώνει. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την άμεση και αποτελεσματική δράση της. Καταδικάζουμε κάθε μορφή εγκληματικότητας και θέλουμε να υπενθυμίσουμε ξανά στις αρχές ότι ο Δήμος Γόρτυνας έχει παραχωρήσει χώρο είτε στον Κόφινα, είτε στην Αγία Βαρβάρα προκειμένου να στεγαστεί ένα αστυνομικό τμήμα που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας. Θα ζητήσουμε και νέα συνάντηση με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και αν δε προχωρήσουν κάποια πράγματα εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Θορυβημένοι οι κάτοικοι

Στο μεταξύ η ευρύτερη περιοχή είναι θορυβημένη από τη δράση της συμμορίας. Το Μονοφάτσι δεν ήταν ποτέ μία ιδιαίτερα ήσυχη περιοχή αλλά και κανείς δεν περίμενε ότι θα υπήρχε εγκληματική οργάνωση που θα άλωνε τον τόπο. Τα ναρκωτικά και τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των 8 δεν αποκλείεται, λέει τώρα η αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι η κορυφή του παγόβουνου. Οι κουκούλες και τα καλάσνικοφ καθώς και τα υπόλοιπα ευρήματα, εξετάζονται τώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες έκνομες πράξεις με δεδομένο ότι εκκρεμούν υποθέσεις σοβαρές όπου και πολλά άτομα συμμετείχαν, και κουκούλες φορούσαν, και καλάσνικοφ κρατούσαν, και στην περιοχή του Μονοφατσίου ήταν αλλά και σε άλλες ορεινές περιοχές της Κρήτης με οδική σύνδεση με τη Μεσαρά. Όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ωστόσο οι 8 συλληφθέντες αναμένεται να απαντήσουν στα ερωτήματα του τακτικού ανακριτή αύριο οπότε και έχει οριστεί η απολογία τους.

Οι διώξεις

Και οι 8 κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Όσον αφορά στις επιμέρους κατηγορίες τα δυο νεαρά αδέρφια από τις Ατσιπάδες (20 και 26 ετών) κατηγορούνται για παράνομη κατοχή όπλων με σκοπό την τέλεση κακουργηματικών πράξεων καθώς επίσης και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ο 77χρονος και ο 43χρονος γιος του που αναζητείται κατηγορούνται για κατοχή και αποθήκευση ιδιαίτερα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών καθώς και για κατοχή και εμπορία όπλων

Ο 38χρονος και ο 48χρονος αδερφός του κατηγορούνται ο μεν πρώτος για αποθήκευση ναρκωτικών από δράστη που λειτουργούσε κατ' επάγγελμα και ο δεύτερος για παράνομη κατοχή όπλων, φυσιγγίων και πολεμικού υλικού.

Όσον αφορά στον 55χρονο από το Μοριά και τον 21χρονο γιο του σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη κατοχή πυρομαχικών. Τέλος ο 28χρονος Αφγανός κατηγορείται για παράνομη είσοδο στη χώρα.

http://prismanews.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ