2013-02-23 19:29:05
Φωτογραφία για Στο σπίτι με την Εlle
Το διάσημο μοντέλο Elle Macpherson προτίμησε τις λίμνες του Κοτσγουόλντς και το συγκρότημα The Lakes by Yoo για το νέο εξοχικό της. Η διακόσμησή του; Country chic.

Το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών The Lakes by Yoo στο ειδυλλιακό Κοτσγουόλντς μόλις καλωσόρισε το νέο του ένοικο. Το διάσημο τοπ μόντελ και επιχειρηματίας Elle Macpherson αποφάσισε να αφήσει για λίγο την Αυστραλία και να μεταβεί στην κεντρική Αγγλία, όπου συνεργάστηκε με την εταιρεία design Yoo για να φτιάξει το εξοχικό σπίτι των ονείρων της. Το αποτέλεσμα είναι το «Dock House», ένα κομψό κρησφύγετο σε μία λίμνη της αγγλικής εξοχής, το οποίο συμπληρώνεται από μια προβλήτα κι ένα ξύλινο γιοτ του 1931. Ήδη από τη φάση της διαμόρφωσης, το σπίτι φαινόταν να ταιριάζει εκπληκτικά με την προσωπικότητά της. «Αγαπούσα πάντα το Κοτσγουόλντς για τις γραφικές κωμοπόλεις και την όμορφη φύση. Στο Lakes by Yoo με κέρδισε η αρχιτεκτονική των σπιτιών και η πρόβλεψη για περιβαλλοντική βιωσιμότητα», εξηγεί η Elle Macpherson, που δούλεψε μαζί με τους καταξιωμένους σχεδιαστές της Yoo, Philippe Starck και Marcel Wanders.


 

To «Dock House» είναι ένα τριώροφο κτίριο με πέντε υπνοδωμάτια και τεράστια παράθυρα με θέα στη λίμνη, που εξωτερικά καλύπτεται από ξύλο πεύκου. Η Elle εντυπωσιάστηκε από τα ακατέργαστα τούβλα στους τοίχους που καλύπτονται ανά σημεία με παλιές σανίδες αχυρώνα ή από λινές ταπετσαρίες. Αποτέλεσαν εξαιρετικό καμβά για τα πλούσια χαλιά, τα ριχτάρια sheepskin και τα έπιπλα σε αποχρώσεις καπνισμένης τερακότα, φιστικί και μπλε του τζιν: «Όταν σχεδίαζα το σπίτι μου στο The Lakes ήθελα να εκφράσω το στυλ μου, αλλά και το σεβασμό μου στο περιβάλλον. Υφές και αποχρώσεις είναι σημαντικά για μένα, έτσι ο συνδυασμός των φυσικών υλικών και η καθαρή αρχιτεκτονική με ενέπνευσαν.» 

Το «Dock House» διαμορφώθηκε έτσι ώστε να διευκολύνει την αρμονική οικογενειακή ζωή, αλλά και να προσφέρει την μποέμ διάσταση που αρμόζει στις στιγμές αναψυχής. Η Elle Macpherson πιστεύει ότι το κέντρο του σπιτιού είναι η κουζίνα: «Εκεί οι δύο γιοι μου ξεκουράζονται μετά από τους περιπάτους και το παιχνίδι στη φύση.» Έτσι επέλεξε για κεντρικό κομμάτι μία μαντεμένια μασίνα που ζεσταίνει το δωμάτιο και παράλληλα μαγειρεύει το φαγητό. Eκτός από το lounge με τον άνετο καναπέ της Roche Bobois, το αγαπημένο σημείο της Elle είναι ο τρίτος όροφος. Διαμορφωμένος σαν σουίτα, περιλαμβάνει την κύρια κρεβατοκάμαρα, μπάνιο, γκαρνταρόμπα, σάουνα και μια μεγάλη βεράντα. Η ανοιχτή θέα παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στη λιτή διακόσμηση με τις αυστηρές αποχρώσεις, οι οποίες γλυκαίνουν με country λεπτομέρειες. Ακόμη και στο μπάνιο υπάρχει ένα τεράστιο παράθυρο πλάι στα μπλε πλακάκια και την μπαρόκ ελεύθερη μπανιέρα. Η σάουνα προσφέρεται για θεραπείες ομορφιάς και ευεξίας, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει η οικογένεια χαλαρώνει διαβάζοντας βιβλία στην ταράτσα.

     

www.thelakesbyyoo.com

http://www.deconow.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ