2013-02-24 13:03:04
Φωτογραφία για Το μανιφέστο του Μπερλουσκόνι για τις «φουσκωτές κούκλες» του
Η «αδυναμία» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το «ωραίο φύλο», φαίνεται πως θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα των γενικών εκλογών στην Ιταλία και τόσο το επιτελείο του Καβαλιέρε όσο και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αυτές τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής εκστρατείας σπεύδουν με κάθε τρόπο να δείξουν το πόσο εκτιμούν τις γυναίκες ψηφοφόρους Το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε μια προσπάθεια να κρύψει τα καμώματα των περασμένων ετών του Ιταλού μεγιστάνα των μίντια, προχώρησε σε ένα τέχνασμα για να προσεγγίσουν τις γυναίκες και ταυτόχρονα να τις στρέψουν ενάντια στους πολιτικούς αντιπάλους του Σίλβιο.

Συνέταξαν ένα μανιφέστο και καλούν τις γυναίκες ψηφοφόρους να το υπογράψουν για να στείλουν σε όλους το μήνυμα πως το να ψηφίσει μια γυναίκα τον Μπερλουσκόνι, δεν την καθιστά αντικείμενο χλευασμού.

«Είμαι μια γυναίκα και όχι μια κούκλα». Με αυτή την πρόταση ξεκινά το μανιφέστο του κόμματος της Ελευθερίας του Λαού που έχει δημοσιευτεί στις μεγαλύτερες ιταλικές εφημερίδας.


Οι επικριτές του Μπερλουσκόνι, τον κατηγορούν πως επιλέγει γυναίκες πολιτικούς, με μοναδικό του κριτήριο την εξωτερική τους εμφάνιση, από τον χώρο της showbiz, με μηδενική πολιτική εμπειρία.

Παρά όμως το γεγονός πως ο Καβαλιέρε δικάζεται ακόμα και για σεξουαλικές σχέσεις με μια ανήλικη πόρνη και για τα περίφημα Μπούνγκα –Μπούνγκα, πάρτι του, πολλές γυναίκες μέσης κυρίως ηλικίας παραμένουν φανατικές υποστηρίκτριες του.

Ο ηγέτης της κεντροαριστεράς, Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, που έχει τον τίτλο του φαβορί των εκλογών της Κυριακής, έχει κατηγορήσει τον Μπερλουσκόνι πως συμπεριφέρεται στις γυναίκες σαν «φουσκωτές κούκλες» και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σίλβιο πως η κοινοβουλευτική δύναμη της συμμαχίας του απαρτίζεται κατά 40% από γυναίκες, δήλωνε με νόημα «Πόσες φουσκωτές κούκλες θα φέρει ο Μπερλουσκόνι στο κοινοβούλιο;»

Αυτές τις δηλώσεις προσπαθεί τώρα να εκμεταλευτεί το επιτελείο του Μπερλουσκόνι, που κατηγορεί για σεξισμό τον ηγέτη της κεντροαριστεράς «Θα ψηφίσουμε τον Μπερλουσκόνι και δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας δεύτερης κατηγορίας γυναίκες για αυτή την επιλογή μας» αναφέρουν στο μανιφέστο που σπεύδουν να υπογράψουν οι πιστές θαυμάστριες του Καβαλιέρε.

Παραμένουν όμως λιγότερες από το ένα εκατομμύριο Ιταλίδες που πριν από δυο χρόνια βγήκαν στους δρόμους της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν ο Μπερλουσκόνι στις γυναίκες όταν βρισκόταν στον πρωθυπουργικό θώκο, καθώς είχαν δει το φως της δημοσιότητας οι λεπτομέρειες για τα ροζ πάρτι του με τις καλλίγραμμες καλεσμένες του….
exelixeis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ