2013-02-25 10:40:05
Φωτογραφία για Μπορείτε να συγχωρέσετε την απιστία;
Τι γίνεται όταν μάθεις πως ο σύντροφός σου σε απατά;

Είναι πολύ δύσκολο να δεχτεί κανείς την απιστία όπως και να την αντιμετωπίσει. Δεν είναι όμως κάτι ασυνήθιστο και ξένο καθώς όλοι μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι στην ζωή τους τουλάχιστον μια φορά. Ωστόσο, δεν υπάρχει ο τέλειος ή ο κατάλληλος τρόπος που μπορεί κάποιος να αντιδράσει και να διαχειριστεί την κατάσταση αυτή, καθώς επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. 

Για παράδειγμα, εξαρτάται από το είδος της σχέσης, την ψυχολογία και την προσωπικότητα τόσο του συντρόφου μας όσο και τη δική μας, αν πρόκειται για συστηματική απιστία ή για μια στιγμή αδυναμίας. Ακόμα, τα κίνητρα που τον οδήγησαν παίζουν ρόλο στην αντίδραση του γεγονότος αυτού.

Παρόλο αυτά υπάρχουν μερικές γενικές συμβουλές:

• Ψυχραιμία: Εκτός του ότι ο πανικός, οι άσχημες εκρήξεις και κινήσεις δεν θα ωφελήσουν σε τίποτα, είναι πιθανό να επηρεάσουν χειρότερα την ψυχολογική σας κατάσταση.


• Απομακρυνθείτε: Πάρτε το χρόνο σας και διαπραγματευτείτε την κατάσταση με τον εαυτό σας. Η απόσταση θα σας βοηθήσει να δείτε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Σκεφτείτε αν μπορείτε να επιστρέψετε στη σχέση σας και να συμβιβαστείτε με το γεγονός. Η εμπιστοσύνη έχει πληγεί με αποτέλεσμα να νιώθετε ανασφάλεια. Μπορείτε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία με ρίσκο να σας ξανασυμβεί; Η αγάπη είναι ικανή να συγχωρέσει τα πάντα;

• Αξιολογήστε τα υπόλοιπα στοιχεία της σχέσης σας ώστε να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά της απόφασής σας. Αν για σας π.χ. είναι πιο σημαντικά άλλα πράγματα που σας συνδέουν π.χ. αν έχετε παιδιά ή κοινά ενδιαφέροντα ή πιστεύετε ότι η απιστία δεν μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά τη σχέση σας τότε μπορείτε να προσπαθήσετε τουλάχιστον να συγχωρήσετε τη συμπεριφορά του συντρόφου σας.

• Ότι και αν επιλέξετε θα πρέπει να το έχετε σκεφτεί πολύ καλά και να δείτε τι γίνεται μέσα σας. Μια βιαστική απόφαση σίγουρα θα ξαναφέρει το πρόβλημα στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να καταστρέψει χειρότερα τη σχέση σας. Μιλήστε για το πως σας έκανε να νιώσετε αλλά δείξτε τη δύναμη να ακούσετε τους λόγους του συντρόφού σας, που τον οδήγησαν εκεί. Σε κάθε περίπτωση αν νιώσετε την ανάγκη μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια του ειδικού.
jenny.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ