2012-03-30 13:08:50
Φωτογραφία για ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πανικός και ουρές στα πρατήρια καυσίμων
Πανικός και ουρές στα πρατήρια καυσίμων της Βρετανίας, με την κυβέρνηση Κάμερον να κατηγορείται από το σύνολο του ...Τύπου και την αντιπολίτευση για πρόκληση αδικαιολόγητου πανικού ενόψει πιθανής απεργίας των οδηγών βυτιοφόρων. Σύμφωνα με τον Σκάι, δύο χιλιάδες μέλη του συνδικάτου Unite που εργάζονται ως οδηγοί βυτιοφόρων έχουν προαναγγείλει απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας με αφορμή αλλαγές στο ωράριο εργασίας και στις αμοιβές. Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντησή τους με τους αρμόδιους υπουργούς. Από τη στιγμή που σύμφωνα με το νόμο μια απεργία πρέπει να έχει ανακοινωθεί τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν, η κινητοποίηση των οδηγών βυτιοφόρων δεν πρόκειται να γίνει πριν από το Πάσχα των καθολικών.

Παρόλα αυτά αντιφατικές δηλώσεις από στελέχη της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει πανικό και ουρές χιλιομέτρων στα πρατήρια, πολλά από τα οποία έχουν «στεγνώσει» ή έχουν αναγκαστεί να πωλούν συγκεκριμένη ποσότητα ανά οδηγό. Η ζήτηση για βενζίνη αυξήθηκε την Πέμπτη κατά 172% και για ντίζελ κατά 77%. Έχουν επίσης αναφερθεί ακόμα και καυγάδες μεταξύ αυτοκινητιστών.


Αρχικά η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει πανικός. Στη συνέχεια όμως δόθηκε η συμβουλή προς τους οδηγούς να γεμίσουν τα οχήματά τους για παν ενδεχόμενο, ενώ ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε ότι καλό θα ήταν όλοι να φροντίσουν και για μπιτόνια γεμάτα με βενζίνη.

Οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εσκεμμένα προκάλεσε πανικό, ώστε να στρέψει τους αυτοκινητιστές κατά του συνδικάτου των επίδοξων απεργών. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ