2013-03-12 21:00:08
Φωτογραφία για Ξανθιές και επιθετικές!
Οι ξανθές είναι περισσότερο επιθετικές και διεκδικούν άμεσα ότι επιθυμούν, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη. Μάλιστα, δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποια φυσική ξανθιά για να διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς και με το βάψιμο των μαλλιών, μπορεί να αλλάξει συμπεριφορά.

Η έρευνα έγινε σε 156 φοιτήτριες από ειδικούς του Πανεπιστημίου Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ξανθιές είναι πιθανότερο, σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες, να επιδεικνύουν «πολεμική» συμπεριφορά, καθώς προσελκύουν περισσότερη προσοχή και την αξιοποιούν κατάλληλα.

Αυτό ισχύει, όπως αναφέρουν, όχι μόνο για τις φυσικές ξανθιές, αλλά και για όσες βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά, καθώς σταδιακά αποκτούν τα επιθετικά χαρακτηριστικά των ξανθιών.

Η μελέτη εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στην εμπιστοσύνη και την επιθετικότητα και κατέληξε ότι οι ξανθιές αντιμετωπίζονται καλύτερα από τις άλλες γυναίκες και βαθμολογούνται υψηλότερα από τους άνδρες για την εξωτερική εμφάνισή τους.


Παράλληλα είναι πιο πρόθυμες για «πόλεμο» προκειμένου υποστηρίξουν τα πιστεύω και τα συμφέροντά τους. Ωστόσο, είναι λιγότερο πιθανό σε σχέση με τις μελαχρινές και τις κοκκινομάλλες, να εμπλακούν όντως σε πραγματική σωματική μάχη.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας, «οι ξανθιές επειδή αντιμετωπίζονται προνομιακά από τους άλλους επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σαν να ζουν σε μια "φούσκα", μη συνειδητοποιώντας ότι ιδίως οι άνδρες τις μεταχειρίζονται πιο ευνοϊκά σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες. Δεν συνειδητοποιούν καν ότι τις αντιμετωπίζουν σαν πριγκίπισσες», εξηγεί ο Άαρον Σελ, υπεύθυνος της έρευνας.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ