2013-03-12 20:56:34
Φωτογραφία για Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου μετά την αναβολή του ραντεβού τρόικας - Σαμαρά...!!!
Σκηνικό εμπλοκής διαμορφώνεται και πάλι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Το εξ αναβολής ραντεβού των εκπροσώπων της με τον πρωθυπουργό, το οποίο επρόκειτο να ξεκινήσει στις 6.00 σήμερα το απόγευμα μετατέθηκε τελικά για αύριο Τετάρτη, στις 7 μμ. Ως αιτία της αναβολής προβάλλεται η αργοπορία στην ολοκλήρωση του έργου των τεχνικών κλιμακίων, η συνεργασία των οποίων με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών συνεχίστηκε αμείωτη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Την αναβληθείσα συνάντηση με την τρόικα «διαδέχθηκε» ευρεία σύσκεψη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εργασίας, Γ. Βρούτση, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Χρ. Σταικούρα.

Στη σύσκεψη εκλήθη και συμμετείχε και ο -απών από τη χθεσινή μίνι διυπουργική- υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης.


Κυβερνητικοί κύκλοι απέδιδαν τη νέα ανατροπή όχι σε ευρύτερη εμπλοκή της διαπραγμάτευσης αλλά σε διαδικαστικά, απλώς, θέματα, παρότι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, αναφερόμενοι στο λόγο της αναβολής τόνιζαν ότι οι διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τα τεχνικά κλιμάκια δεν έχουν καταλήξει σε αρκετά από τα θέματα της αξιολόγησης.

Σε δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας απέρριψε πάντως ότι υπάρχει εμπλοκή και είχε με τους δημοσιογράφους τον εξής διάλογο:

Γ. Στουρνάρας: «Επειδή συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια θεωρήσαμε σκόπιμο να δώσουμε μια ακόμα μέρα, ούτως ώστε να γίνει μια συνάντηση πιο αποτελεσματική. Δημοσιογράφος: Υπάρχει εμπλοκή, κ. υπουργέ; Γ. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει εμπλοκή. Όπως είπα χθες το βράδυ, υπάρχουν αρκετά ζητήματα ακόμα ανοιχτά. Είναι πολλά τα ζητήματα αυτά και θεωρήσαμε σκόπιμο οι τεχνικές συζητήσεις να συνεχιστούν και να... Δημοσιογράφος: Σε ποια ζητήματα είστε κοντά; Δίνεται η αίσθηση ότι είστε κοντά, ας πούμε, στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο ή στις ασφαλιστικές εισφορές. Είστε κοντά; Γ. Στουρνάρας: Θα τα πούμε αύριο.

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι μέχρι αύριο είναι εφικτό να κλείσουν ζητήματα; Γ. Στουρνάρας: Αρκετά».ΔΗΜΑΡ: Η τρόικα πρέπει να επιδείξει ευελιξία

«Η τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να καταλάβουν ότι χρειάζεται ευελιξία, συμπληρώσεις και τροποποιήσεις που θα κάνουν δυνατή την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας την εξέλιξη των διαβουλεύσεων και τονίζει ότι «η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής της».

Επισημαίνοντας την ανάγκη αναχαίτισης της ύφεσης, η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι είναι απαραίτητη η προώθηση μέτρων όπως:

η μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση η αύξηση του αριθμού των δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών η ουσιαστική ελάφρυνση των νοικοκυριών για την εξόφληση δανείων η υποστήριξη των ανέργων και ειδικά των νοικοκυριών που δεν έχουν κανένα ενήλικα εργαζόμενο η διαμόρφωση πλαισίου κοινωνικής προστασίας

Και καταλήγει, αναφέροντας ότι «η έξοδος της χώρας από την κρίση έχει ως αναγκαίο στοιχείο την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας», ενώ καλεί τους δανειστές να αντιληφθούν ότι είναι και εταίροι στο πλαίσιο της ΕΕ.

 

ethnos.gr

 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ