2013-03-13 02:59:17
Φωτογραφία για Πολωνία: Αποκαλυπτήρια για τους θησαυρούς του Μουσείου Εβραϊκής Ιστορίας
Το Μουσείο Εβραϊκής Ιστορίας της Πολωνίας, το οποίο αναμένεται να κάνει επίσημα εγκαίνια την 19η Απριλίου, έκανε την Τρίτη τα αποκαλυπτήρια του... πρώτου του εκθέματος, μιας τοιχογραφίας με μοναδικές πολύχρωμες αναπαραστάσεις η οποία αποτελεί πιστό αντίγραφο εκείνης που υπήρχε σε μια συναγωγή του 18ου αιώνα κι είχε καταστραφεί πλήρως από τους Ναζί.

«Είναι μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ημέρα για το μουσείο, καθώς έγινε η εγκατάσταση του πρώτου στοιχείου της έκθεσης και αυτό το έργο είναι πολύ εντυπωσιακό. Είναι ένα σύμβολο 1.000 χρόνων ζωής των Εβραίων της Πολωνίας και των σχέσεών τους με τους Πολωνούς γείτονές τους», είπε η Μπάρμπαρα Κίρσενμπλατ - Γκίμπλετ, υπεύθυνη για τα εκθέματα στο μουσείο.

Το έργο, που παρουσιάστηκε, αποτελεί αντίγραφο αυτού της συναγωγής στην πόλη Γκβόντζιεκ (η οποία πλέον ανήκει στην Ουκρανία) και είχε κατασκευαστεί στις αρχές του 18ου αιώνα. Για την Κίρσενμπλατ-Γκίμπλετ, το συγκεκριμένο έκθεμα αντιπροσωπεύει το «αποκορύφωμα της δημιουργικότητας των Εβραίων της Πολωνίας.

Το Μουσείο Εβραϊκής Ιστορίας της Πολωνίας θα διαθέτει μεταξύ άλλων αίθουσα πολυμέσων 450 θέσεων, παιχνιδότοπο, σπουδαστήριο, εστιατόριο και καφετέρια. Η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε με κονδύλια του πολωνικού Δημοσίου, του Δήμου Βαρσοβίας, της Ε.Ε., ενώ σημαντικές ήταν και οι γερμανικές δωρεές καθώς και οι ιδιωτικές χορηγίες.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ