2013-03-13 11:57:45
Φωτογραφία για Bανταράκης-Κουρή: Η ιδιοτέλεια της εξουσίας
Στις 8/3/13 μετά από πρόσκληση των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων των εργαζομένων του δήμου Πάτρας συναντηθήκαμε μαζί τους και ενημερωθήκαμε αναλυτικά από τους εκπροσώπους τους, για αυθαίρετες τοποθετήσεις Γενικών Διευθυντών και Προϊσταμένων Υπηρεσιών από το δήμαρχο κ. Δημαρά.

Αποδείχθηκε σε πολλές των περιπτώσεων ότι ο δήμαρχος έχει καταστρατηγήσει τις διατάξεις που ο ίδιος επικαλείται στο σκεπτικό του. Έτσι, παρατηρήθηκε η τοποθέτηση χαμηλόβαθμων υπαλλήλων σε θέσεις διευθυντών και τμηματαρχών, ο ορισμός τμηματαρχών σε τμήματα χωρίς ή με έναν υπάλληλο, καθώς επίσης και η μετακίνηση σε τμήματα υπαλλήλων που λόγω της ειδικότητάς τους, της υπηρεσιακής τους κατάστασης και του υφιστάμενου οργανισμού του Δήμου Πατρέων δεν μπορούν να μετακινηθούν σε αυτές τις θέσεις.

Η δημοτική Αρχή εκμεταλλευόμενη την αναστολή λειτουργίας του υπηρεσιακού συμβουλίου προχώρησε σε αυτές τις τοποθετήσεις χωρίς τη στοιχειώδη αξιολόγηση και νομιμότητα. Μοναδικός της στόχος ήταν ο παραγκωνισμός και ο υποβιβασμός όσων στήριξαν συνδικαλιστικά τους συναδέλφους τους, που λόγω της κυβερνητικής πολιτικής χάνουν τη δουλειά τους και όσων υπαλλήλων είχαν το θάρρος, κατά καιρούς, να αντιταχθούν σε προσωπικές επιλογές και αποφάσεις του δημάρχου.


Επειδή στο θέμα, αν και έχει αναδειχθεί από την προηγούμενη εβδομάδα με δημόσιες τοποθετήσεις συναδέλφων μας, η δημοτική αρχή δεν έχει απαντήσει, γίνεται κατανοητό ότι με τη σιωπή της παραδέχεται τις αυθαιρεσίες της. Επίσης, επειδή η εύρυθμη λειτουργία του δήμου είναι συνυφασμένη με το ανθρώπινο δυναμικό, δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι το κλίμα κατατρομοκράτησης, υποταγής, εξευτελισμού και χαφιεδισμού που καλλιεργήθηκε και καλλιεργείται αποδυναμώνει τις υπηρεσίες με άμεσο αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Εξάλλου, μετά την προσφυγή των θιγομένων σε αρμόδια διοικητικά όργανα υπάρχει κίνδυνος όλες οι αποφάσεις που θα υπογραφούν να είναι άτυπες.

Από την πλευρά μας, έχουμε ήδη προβεί σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες προς τις αρμόδιες προϊστάμενες υπηρεσίες του Δήμου, υπηρετώντας τις αρχές της αδιάβλητης, αξιοκρατικής, υπεύθυνης και ανεξάρτητης από προσωπικές δεσμεύσεις πολιτικής.

Απόστολος Βανταράκης

Ήρα Κουρή

Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ