2013-03-13 11:53:33
Φωτογραφία για Σήμερα η απόφαση για την τραγωδία στο Βόσακο
Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου για την τραγωδία στο φαράγγι του Βόσακου, όπου στις 11 Ιουλίου 2007, χάθηκαν υπό φρικτές συνθήκες, τρεις εποχικοί πυροσβέστες, ενώ υπέστη βαρύτατα εγκαύματα ένας τέταρτος συνάδελφος τους...Σχεδόν 5,5 χρόνια μετά την ασύλληπτη τραγωδία που συγκλόνισε την Κρήτη και το πανελλήνιο, στο εδώλιο κάθονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια οι τρεις επικεφαλής συντονιστές της μοιραίας επιχείρησης, οι οποίοι είχαν την ευθύνη τόσο σε σχέση με την κατάσβεση της πυρκαγιάς όσο και για την καθοδήγηση του πεζοπόρου τμήματος στο οποίο ανήκαν τα αδικοχαμένα παλικάρια.

Υπενθυμίζεται ότι στο φαράγγι του Βόσακου έχασαν τη ζωή τους ο Νικήτας Κορομηλάς, πατέρας ενός παιδιού, ο Στέλιος Μαρκάκης και ο Ηρακλής Τζανάκης. Ο μόνος επιζών ήταν ο εποχικός πυροσβέστης Μανόλης Μανωλιτσάκης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο οποίος προσπάθησε να προστατευθεί μπαίνοντας στο κοίλωμα μιας μικρής σπηλιάς
. Και πάλι όμως ο άτυχος άνδρας υπέστη βαρύτατα εγκαύματα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί επί περίπου πέντε μήνες στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου υποβλήθηκε σε αμέτρητες χειρουργικές επεμβάσεις. Σημειώνεται ότι η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο τρεις μάρτυρες, συνάδελφοι των άτυχων πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς την πρώτη ημέρα της δίκης κατέθεσαν συγγενείς των αδικοχαμένων πυροσβεστών, οι οποίοι ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες γι' αυτήν την τραγωδία, περιγράφοντας παράλληλα την οδύνη και τη συντριβή τους για τον άδικο χαμό των ανθρώπων τους.
prismanews Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ