2013-03-18 19:26:03
Φωτογραφία για Ο στραγγαλισμός της Κύπρου
του Κώστα Μ.

Την ώρα που όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, βαλίτσες με δωράκια πάνε και έρχονται κάτω από το τραπέζι στην Κύπρο, λίγο πριν... την κρίσιμη ψηφοφορία για την φορολόγηση καταθέσεων, το αποτέλεσμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο. Η ζημία έχει γίνει.

Στο άκουσμα και μόνο αυτής της είδησης, ακόμα και αν απορριφτεί εν τέλει η απόφαση (που δεν το νομίζω), όλοι οι έξωθεν και μη μεγαλοκαταθέτες δεν θα μείνουν απλοί παρατηρητές. Τα κεφάλαια τους θα τα αποτραβήξουν από την επόμενη κιόλας ημέρα. Στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου οι Ευρωπαίοι εταίροι δίνουν δυο επιλογές. Ή θα το αφήσουν να καταρρεύσει, ή θα έρθει ουσιαστικά στην πλήρη κατοχή και έλεγχο τους. Είναι σαν να καίγεται το σπίτι σου και να έρχεται ο πυροσβέστης και να σου λέει, ή θα μου χαρίσεις το σπίτι σου ή θα το αφήσω να καεί. 

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα… Δίλημμα που σε κάνει να τρελαίνεσαι την ώρα που καίγεται ο ποπός σου. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται, όπως στην Ελλάδα και με ακόμα πιο δραματικό και ωμό τρόπο. Τελείως απροκάλυπτα.


Τι να επιλέξεις; Τι είναι το πιο σοφό; Να καεί το σπίτι μου και να μείνω στους πέντε δρόμους ή να του χαρίσω το σπίτι μου και μετά να τον παρακαλέσω να με αφήσει να μένω στο υπόγειο? Αυτός ως Ευρωπαίος εταίρος θα δείξει φιλευσπλαχνία και θα μου το παραχωρήσει… δεν μπορεί Το δίλημμα είναι μεγάλο και δύσκολο. Στην Ελλάδα δόθηκε η απάντηση… Επικράτησε η και καλά λογική του παρά το ολότελα… καλό είναι και το υπόγειο. Στην Κύπρο ίσως έχουν ακόμα την ευκαιρία να πουν το ΟΧΙ. Και στην Ελλάδα είναι εφικτό ακόμα και τώρα.

Τα ΟΧΙ δε θα είναι σε κάποια από τις δυο πτυχές του διλήμματος όμως. Το ΟΧΙ πρέπει να είναι στο ίδιο το κάλπικο δίλημμα! Η αλήθεια είναι πως ο πυροσβέστης έχει την υποχρέωση να σε βοηθήσει να σβήσεις τη φωτιά πάση θυσία, με όποιο μέσω.

Η αλήθεια είναι πως τόσο καιρό του έχεις δώσει αυτή τη θέση, του πυροσβέστη, για αυτή τη μαύρη ώρα που θεός φυλάξει ας μην συμβεί σε κανένα.

Η αλήθεια είναι πως ο πυροσβέστης όπως δείχνουν τα πράγματα είναι ο ίδιος που βάζει τις φωτιές πονηρά σκεπτόμενος, μιας και το σπίτι σου είναι γωνιακό με θέα τη θάλασσα και το γουστάρει πολύ βρε αδελφέ…

Ο λαός, έχει αποφασίσει, έχει μιλήσει, έχει βροντοφωνάξει. Μάλιστα θα πρέπει να πω πως ο λαός υπό ιδανικές συνθήκες δε θα έπρεπε να μπαίνει καν σε αυτή τη διαδικασία. Η ηγεσία του, πρέπει να ανά πάσα ώρα και στιγμή να τον αφουγκράζεται και να δίνει απαντήσεις σύμφωνα με το πρόσταγμα του, σύμφωνα με τη λογική.

Οι πολιτικοί όμως κωφεύουν όπως φαίνεται.

Η αλήθεια είναι πως δεν κωφεύουν αλλά είναι σε εντεταγμένη υπηρεσία για συμφέροντα ξένα και όχι του λαού.

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να πείσεις όλο το λαό για κάτι που θέλεις, αρκεί να δελεάσεις και να διαφθείρεις τον τοπικό άρχοντα. Ο Γ.Παπανδρεου στην Ελλάδα όπως και Αναστασιάδης στην Κύπρο εκτέλεσαν καλά της εντολές τους και γι αυτό θα πλουτίσει και θα ευημερήσει η φάρα τους.

Σε καλή μεριά προδότες, θα τα πούμε στην κόλαση…

Ελπίζω όμως να σπάσει ο έξ’από δω το ποδάρι του και να σας κρίνουν και τα δικαστήρια που και αυτά δουλεύουν πότε πότε.

Εμείς σας έχουμε κρίνει ήδη μέσα μας.

eimaizontanos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ