2013-03-21 21:37:10
Φωτογραφία για Η Βούλα Παπαχρήστου στις επτά ζωές που άλλαξαν στα επτά χρόνια του Twitter
Τα έβδομα γενέθλιά του γιορτάζει το Twitter και το αμερικανικό δίκτυο CNN παρουσιάζει μια λίστα με επτά ανθρώπους, των οποίων η ζωή άλλαξε προς το καλύτερο ή το χειρότερο μέσα από τα σχόλιά τους στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσά τους είναι ο Αστον Κούτσερ αλλά και η ελληνίδα αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου.

«Λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει το όνειρό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Βούλα Παπαχρήστου ανέβασε στο Twitter ένα αστείο» αναφέρει το CNN καθώς ξετυλίγει εν συντομία την ιστορία με το σχόλιο που ανέβασε η Βούλα Παπαχρήστου. Το αποτέλεσμα ήταν να τεθεί εκτός Ολυμπιακής Ομάδας με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η πρωταθλήτρια του τριπλούν έγραψε τότε: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα... Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό».

«Μάλλον ήταν κάποιο παιχνίδι με τις λέξεις αλλά σύντομα αποδοκιμάστηκε και θεωρήθηκε ρατσιστικό σχόλιο από τους χρήστες του Twitter» σχολιάζει το CNN.


Στην ανακοίνωσή της η Βούλα Παπαχρήστου ζήτησε τότε συγγνώμη από φίλους, συναθλητές, τον προπονητή αλλά και την οικογένειά της για το «ατυχές και κακόγουστο αστείο».

Στην λίστα του CNN μπήκε και ο ηθοποιός Αστον Κούτσερ καθώς είχε μια σειρά από πρωτιές στο Twitter. Ηταν ο πρώτος διάσημος χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και αργότερα έγινε ο πρώτος χρήστης που κατάφερε να συγκεντρώσει ένα εκατ. ακολουθητές - φίλους. Σήμερα βρίσκεται στην 23η θέση της λίστας με τους περισσότερους «φίλους» καθώς μετρά 14 εκατ. ακολουθητές.

«Είναι μάλλον ο πρώτος διάσημος που κατανόησε τα προνόμια ενός χρήστη του Twitter ο οποίος επιθυμεί να επικοινωνήσει με τους θαυμαστές του» σημειώνει το CNN.

«Ελεγε ότι είχαν αποκτήσει παράνομα πρόσβαση στον λογαριασμό του και στην αρχή κάποιοι από εμάς τον πίστεψαν. Θα μπορούσε άλλωστε ένας αμερικανός βουλευτής να είναι τόσο αφελής;» γράφει το BBC για την περίπτωση του Αντονι Βάινερ, ο οποίος έστειλε γυμνές φωτογραφίες του σε γυναίκες χρήστες του Twitter και αργότερα παραδέχτηκε ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις μαζί τους.

Τον Ιούνιο του 2011 ο δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Υόρκης αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και... από το Twitter. Εκανε ωστόσο την επανεμφάνισή του με σχόλιο για τον κυκλώνα Σάντι τον Νοέμβριο.

Ανάμεσα στους «γκαφατζήδες» του Twitter βρίσκεται και ο κωμικός Γκίλμπερτ Γκότφριντ που έκανε άστοχα σχόλια - αστεία για το σεισμό και το τσουνάμι της Ιαπωνίας το Μάρτιο του 2011. «Η Ιαπωνία είναι τόσο προηγμένη που οι Ιάπωνες δεν χρειάζεται να πάνε στην παραλία, έρχεται η παραλία σε αυτούς» έγραψε και το «πλήρωσε» ακυρώνοντας πολλές προγραμματισμένες εμφανίσεις του.

Η ζωή της Κέλι Οξφορντ άλλαξε όταν ξεκίνησε να εκφράζει τις σκέψεις και τις ανησυχίες της – κάποιες φορές με χιούμορ – μέσα από το λογαριασμό της στο Twitter. Δεν άργησε να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και να αποκτήσει διάσημους φίλους οι οποίοι της άνοιξαν τον δρόμο για μια καριέρα ως συγγραφέας – σεναριογράφος.

Σήμερα έχει ήδη πουλήσει τα δικαιώματα για το σενάριο της ταινίας «Son of a Bitch» στην Warner Bros, ενώ ετοιμάζει σενάριο για τηλεοπτική σειρά. Το βιβλίο της «Everything's Perfect When You're a Liar» θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.

Μέσα από το Twitter έγινε διάσημος και ο Τζάστιν Χάλπερν. Το 2009 δημιούργησε τον λογαριασμό «Sh*t My Dad Says» όπου ανέβαζε τα «μαργαριτάρια» και «φιλοσοφίες» που έλεγε ο πατέρας του. Όλα αυτά έγιναν βιβλίο που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των New York Times και αργότερα τηλεοπτική σειρά.

Ο 33χρονος Σοχάιμπ Αταρ, προγραμματιστής στο επάγγελμα, ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Twitter. Κι αυτό εν αγνοία του. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αταρ έγραψε στο λογαριασμό του: «Ελικόπτερο αιωρείται πάνω από το Αμποταμπάντ στη 1 π.μ. (ασυνήθιστο συμβάν)».

Αργότερα κατάλαβα τι είχε συμβεί: «Ωχ, είμαι ο τύπος που κάλυψε ζωντανά την επέμβαση κατά του Οσάμα χωρίς να το γνωρίζει».
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ