2013-03-22 13:30:05
Φωτογραφία για ΣΜΙΘ : ΜΑΣ «ΚΟΥΦΑΝΕ» ΜΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ Ο Sherma!
O 2ος σκόρερ της Μακάμπι, Ντέβιν Σμιθ, μίλησε στο "gazzetta.gr" για τον Σερμαντίνι, τη μάχη με τον Ολυμπιακό και απάντησε σε εκείνους που πιστεύουν ότι η εφετινή «ομάδα του λαού», δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει!

Αναλυτικά Στη διάρκεια της περυσινής συγκλονιστικής προημιτελικής σειράς με τον Παναθηναϊκό, ήταν ίσως ο πιο αξιόπιστος (μ.ο. 13,2π. & 8,0ρ.) παίκτης της Μακάμπι και ίσως αυτός, να είναι ένας από τους λόγους, που ο Ντέϊβιντ Μπλατ τον εμπιστεύεται τόσο πολύ και στην εφετινή Ευρωλίγκα τον κρατάει στο παρκέ (μ.ο. 28,3 λεπτά συμμετοχής) περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον! Ο λόγος για τον Ντέβιν Σμιθ (μ.ο. 12,1π., 3,5ρ. με 38,5% στα τριπ.) και μαζί με τον Ελιόρ Ελιγιάχου, τον Γκάϊ Πνίνι, τον Γιογκέβ Οχιαγιόν, τον Σόουν Τζέϊμς, είναι οι μοναδικοί "επιζήσαντες" του καλοκαιρινού "λίφτινγκ" στο οποίο υπέβαλε την "ομάδα του λαού", ο 53χρονος Αμερικανός τεχνικός.

Ο 29χρονος Αμερικανός φόργουορντ, που την περίοδο 2009-10, φόρεσε τη φανέλα του Πανελληνίου κι έφτασε μέχρι το φάϊναλ-φορ του Eurocup, μίλησε για το κρίσιμο αποψινό (21.00) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και απάντησε σε όλους όσοι αποκαλούν την εφετινή "έκδοση" της πρωταθλήτριας Ισραήλ, ως την πιο άχρωμη και άοσμη, Μακάμπι της τελευταίας εικοσαετίας!


Μόλις τον πληροφορήθηκε ότι λογικά, ο Γκιόργκι Σερμαντίνι θα έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής λόγω και του τραυματισμού του Πρίντεζη, έκανε μία γκριμάτσα και θυμήθηκε τον αγώνα του 1ου γύρου στο Τέλ Αβίβ, όπου (έναν μήνα μετά την αποχώρησή του από την Μακάμπι) ο 23χρονος Γεωργιανός σέντερ (9π., 9ρ., 2ασ., 2κοψ.), πρωταγωνίστησε στη νίκη των ερυθρόλευκων και εξέπληξε ακόμη και τους πρώην συμπαίκτες του...

«Αργήσαμε και τώρα... τρέχουμε!»

«Η αλήθεια είναι ότι στο Top-16 αργήσαμε να "ξυπνήσουμε" κι έστω κι αν το εφετινό σύστημα με τα 14 παιχνίδια, σου δίνει τη δυνατότητα να διορθώσεις κάποια "στραβοπατήματα", που ενδεχομένως να έχεις κάνει... Όμως, όταν ολοκληρώνεις τον 1ο γύρο με τρεις εντός έδρας ήττες και χάνεις από όλες τις ομάδες του ομίλου πλην των δύο τουρκικών, δεν μπορείς να περιμένεις πολλά για τη συνέχεια. Εμείς πάντως, δεν τα παρατήσαμε και πλέον, προερχόμενοι από ένα σερί 4 νικών, είμαστε εδώ στην Αθήνα, με στόχο τη νίκη για να μείνουμε ζωντανοί και οι ελπίδες πρόκρισής μας στους "8", να μπορούν να χαρακτηριστούν "χειροπιαστές". Σίγουρα, δεν θα είναι εύκολο, αλλά το παρήγορο είναι ότι τουλάχιστον πετυχαίνουμε τον Ολυμπιακό σε μία περίοδο που αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών αλλά και αγωνιστικού ρυθμού και δεν δείχνει να είναι σε top φόρμα! Ο στόχος μας είναι να ελέγξουμε το ρυθμό και να μείνουμε έως το τέλος του αγώνα μέσα στην διεκδίκηση της νίκης! Τώρα, αν δεν τα καταφέρουμε, τότε μπορούμε να ελπίζουμε μόνο σε ένα θαύμα, ειδικότερα αν η Χίμκι και η Σιένα νικήσουν κόντρα σε Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ και Μπεσίκτας αντίστοιχα», υπερθεμάτισε ο έμπειρος Αμερικανός άσος που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, έχοντας πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας...

«Μας "κούφανε" το πάθος του "Sherma"!»

Στην πληροφορία ότι ο Γιώργος Πρίντεζης τέθηκε νοκ-άουτ από το αποψινό παιχνίδι και πριν προλάβει να χαμογελάσει, το μυαλό του ταξιδεύει στην καλύτερη εφετινή εμφάνιση του Γκιόργκι Σερμαντίνι, ο οποίος αποτέλεσε τον παίκτη-κλειδί για την σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού μέσα στη "Nokia Arena"! O 23χρονος Γεωργιανός σέντερ ξεκίνησε τη χρονιά στο Τελ Αβίβ ως παίκτης της Μακάμπι, αλλά, μετά από απαίτηση του Ντέϊβιντ Μπλατ που δεν τον "συμπάθησε" ποτέ, μπασκετικά τουλάχιστον, από τα τέλη Δεκεμβρίου είναι παίκτης του Ολυμπιακού! «Αυτό σημαίνει ότι θα παίξει περισσότερο ο "Sherma"; Ελπίζω να μην την πάθουμε πάλι απ' αυτόν!!! Δεν θέλω να θυμάμαι τον πρώτο αγώνα στην έδρα μας, όπου πραγματικά έκανε τη διαφορά κι έπαιξε με απίστευτο πάθος! Δεν τον είχαμε ξαναδεί τόσο μαχητικό και ενεργητικό και πραγματικά μας "κούφανε" όλους στην ομάδα! Μπορεί στην Μακάμπι να μην "έπιασε", ωστόσο έχει πολλά προσόντα, όμως και αν συνεχίσει να δουλεύει, πιστεύω ότι θα κάνει μία αξιόλογη καριέρα!», υποστήριξε ο πρώην παίκτης της ισπανικής Λαγκουν Άρο, των ιταλικών Αβελίνο και Μπενετόν Τρεβίζο, του Πανελληνίου και της τουρκικής Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ.

«Όλοι λένε ότι είμαστε μία "γκρι" ομάδα!»

Η τελευταία ερώτηση επικεντρώθηκε στην πολύ μέτρια εικόνα που παρουσιάζει η εφετινή Μακάμπι, της οποίας ούτε τα ονόματα, ούτε τα αποτελέσματα, θυμίζουν σε τίποτε την ομάδα που εδώ και πολλά χρόνια συγκαταλέγονταν στην "ελίτ" του ευρωπαϊκού μπάσκετ... «Καταλαβαίνω τι εννοείς... Στο Τελ Αβίβ, πολλοί από τους οπαδούς μας, χαρακτηρίζουν την εφετινή Μακάμπι ως "grey team" ("γκρι" ομάδα), θέλοντας να δείξουν ότι η αγωνιστική εικόνα μας, είναι άχρωμη και άοσμη! Η αλήθεια είναι ότι οι φίλαθλοι είναι πολύ απαιτητικοί γιατί είχαν συνηθίσει σε μεγάλα ονόματα, συμμετοχές στο φάϊναλ-φορ και στην διεκδίκηση των ευρωπαϊκών τίτλων. Η εφετινή σεζόν, όμως, είναι μεταβατική με την έννοια ότι το καλοκαίρι έγιναν σαρωτικές αλλαγές και μεγάλη ανανέωση και οι ομάδες δεν χτίζονται από την μία μέρα στην άλλη! Ίσως αυτές οι υψηλές προσδοκίες σε συνδυασμό με τα μέτρια αποτελέσματα, να αποτελούν την αιτία για την οποία δεν υπάρχει ηρεμία γύρω από τον σύλλογο!», σχολίασε με νόημα ο Ντέβιν Σμιθ, εννοώντας ίσως την "κόντρα" που υπάρχει ανάμεσα στον Ντέϊβιντ Μπλατ (έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο) και τον general manager, Ντάνι Φέντερμαν (σχετικά με τον σχεδιασμό της νέας σεζόν και την διαφαινόμενη αποτυχία της εφετινής) που τυγχάνει να είναι γιος του ιδιοκτήτη της ομάδας, Ντέϊβιντ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ