2013-03-27 13:01:06
Φωτογραφία για Ξήλωσαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tράπεζας Κύπρου
Καταιγιστικές εξελίξεις σημειώνονται στην Τράπεζα Κύπρου, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των διεργασιών για εφαρμογή των προνοιών του μνημονίου διάσωσης της Κύπρου.

Το πρωί, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, έπαυσε το διοικητικό συμβούλιο, καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου, Γιάννη Κυπρή, προκειμένου να διευκολυνθεί η εφαρμογή της απόφασης για εξυγίανση της τράπεζας και η συγχώνευσή της με την «καλή» Λαϊκή Τράπεζα.

Επίμονες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση λήφθηκε ύστερα από απαίτηση του κλιμακίου της τρόικας, που βρίσκεται στην Κεντρική Τράπεζα.

Οπως μεταδίδει η ιστοσελίδα StockWatch, το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου αναγκάστηκε σήμερα σε παραίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και που επιβεβαίωσε η StockWatch με αρμόδια πηγή.

Το πρωί κλιμάκιο της τρόικας είχε συνάντηση στην Κεντρική Τράπεζα και απαίτησε όπως στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης παραιτηθεί το ΔΣ της Τράπεζας.

Με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε για εξυγίανση των τραπεζών (resolution), η σχετική απόφαση φαίνεται να λαμβάνεται από το διαχειριστή που διορίστηκε χθες.

Χθες έδωσαν την παραίτηση τους πέντε στελέχη του ΔΣ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Ανδρέας Αρτέμη, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή.

Πηγή: imerisia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ