2013-04-02 22:31:03
Φωτογραφία για Ο λαός δεν θα συγχωρήσει ανεπάρκειες, ηγεμονισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες!
Γράφει ο Μάγια

Εξουθενωμένη, δύσθυμη και απελπισμένη η Κοινωνία βρίσκεται σε πολλαπλή συσκότιση. Αδυνατεί να κατανοήσει τον εαυτό της τον ίδιο.

Κερματισμένη η αντιπολίτευση. Παγιδευμένη στις αδυναμίες της αναλώνεται σε στερεότυπες, εν πολλοίς ανούσιες, καταγγελτικές κορώνες για τις όντως εγκληματικές ευθύνες του μοχθηρού μνημονιακού θιάσου των Αθηνών και σε εύκολα και ανέξοδα λεκτικά πυρά κατά της Μέρκελ και του Ράιχ της, που πλέον, χωρίς την παραμικρή αντίσταση, δεν ορρωδούν προ ουδενός.

Η φορά των πραγμάτων θα ήταν διαφορετική εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξοδέψει την ίδια ενεργητικότητα για την εκπόνηση ενός ρεαλιστικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας και ταυτόχρονα, υπερβαίνοντας τις φοβίες του, μην τυχόν και …«μολυνθεί», είχε ηγηθεί της σύμπηξης μιας ευρείας αντιμνημονιακής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας. Οι πολίτες θα έβρισκαν ανάχωμα, για τις πολιτικές σοκ. Θα είχε αναπτερωθεί το συλλογικό φρόνημα. Θα είχαμε αποτινάξει το φοβικό σύνδρομο ενός ηττημένου λαού που δεν διεκδικεί τίποτα, αλλά υποτάσσεται στα κελεύσματα και τα συμφέροντα τρίτων υπό την απειλή εκβιαστικών διλημμάτων.


Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξαναμελετήσει τον Γκράμσι: Ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα, ως συλλογικός διανοούμενος, οφείλει να ιεραρχεί και να συνθέτει τα αιτήματα, αλλιώς μετατρέπεται σε επαγγελματικό σωματείο ή, ακόμη χειρότερα, δεν μπορεί να αποφύγει τον πειρασμό ενός πελατειακού πολιτικού φορέα.

Διαβάζουμε στον ιστότοπο sibilla: «Τώρα, φτιάξτε Δημοκρατικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, ένα νέο ΕΑΜ, για να φύγουν Τρόικα και γερμανοτσολιάδες (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)! Μετά συζητήστε -ας αποφασίσει ο λαός- για δικτατορία του προλεταριάτου, αστική δημοκρατία, ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία… Αλλά πρώτα επιστρέψτε την πατρίδα στο λαό!».

Στη διάρκεια της ναζιστικής-φασιστικής κατοχής της πατρίδας μας δημιουργήθηκε το ΕΑΜ, που συσπείρωσε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντίστασης. Τι εμπόδια υπάρχουν σήμερα για ένα νέο ΕΑΜ;

Ο λαός, πάντως, δεν θα συγχωρήσει ηγεμονισμούς, μικροκομματικές σκοπιμότητες, ανεπάρκειες και ολιγωρίες!

Αλλωστε, η δημοσκοπική (και όχι μόνο) στασιμότητα των ποσοστών των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης προοιωνίζεται τα μελλούμενα… Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ