2013-04-15 14:33:26
Φωτογραφία για Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα σταθεροποιείται
«Η Ελλάδα σταθεροποιείται και η θέση μας θωρακίζεται» τόνισε ο Πρωθυπουργός σε μήνυμά του με αφορμή την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Ο κ. Σαμαράς... τόνισε συγκεκριμένα ότι με την επίτευξη συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή της επόμενης δόσης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε λίγο η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται από μνημόνια, αλλά θα είναι «μια χώρα ισχυρή που δίνει προοπτική στους ανθρώπους της».

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, στη συμφωνία με τους δανειστές προβλέπονται νέες διευκολύνσεις για εξόφληση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Για πρώτη φορά, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, αποφασίζεται μείωση φορολογικών συντελεστών. «Η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, θα είναι μειωμένη το 2013 κατά 15%, ενώ ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά, από το 2014, θα είναι ανεξάρτητος από τα τιμολόγια της ΔΕΗ και θα είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι από φέτος αρχίζει η διεύρυνση της φορολογικής βάσης «ώστε να επιβαρύνονται όλοι πιο δίκαια».


Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι στην επόμενη αναθεώρηση του προγράμματος, τον Ιούνιο, θα εξεταστεί η μείωση και άλλων φορολογικών συντελεστών, όπως είναι ο ΦΠΑ στην εστίαση, κάτι που, όπως είπε, η τρόικα «δεν το δεχόταν καν για συζήτηση», αλλά τώρα μπήκε και επίσημα στην ημερήσια διάταξη.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά και στην ενεργοποίηση προγραμμάτων με κοινοτικούς πόρους των διαρθρωτικών ταμείων, για τη στήριξη των μακροχρόνια άνεργων και για τη στήριξη των νοικοκυριών που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Παράλληλα, όπως είπε, ξεκινούν πιλοτικά προγράμματα για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και για περίθαλψη 100.000 μακροχρόνια ανασφάλιστων πολιτών, δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν απευθείας από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ