2013-04-20 13:00:10
Φωτογραφία για ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ :  ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΧΩΘΕΙ
Την πίστη ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στο Final 4 του Λονδίνου εξέφρασε ο Μάνος Μανουσέλης, μιλώντας στον "NovaΣΠΟΡ FM". Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός πρέπει να το πιστέψει για να τα καταφέρει.

Ήρεμος πρέπει να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός στο πέμπτο παιχνίδι των πλέι οφ της Ευρωλίγκας κόντρα στην Εφές και ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπει στο παρκέ με πίστη στις ικανότητές του απέναντι στην Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μανουσέλης.

«Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα, αφού η Εφές θα κάνει κόλπα ανάλογα με την Μπαρτσελόνα», τόνισε ο Έλληνας προπονητής για τους ερυθρόλευκους και για τους «πράσινους» ανέφερε:

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να το πιστέψει. Από τη στιγμή που υπάρχουν ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής στο ρόστερ, θα το πιστέψουν».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάνος Μανουσέλης:

Για την χθεσινή εμφάνιση του Σπανούλη, ο οποίος δεν εμφανίστηκε όπως στους προηγούμενους αγώνες του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές


«Τι περιμένετε από τον Σπανούλη; Να βάλει 20 πόντους, να δώσει 14 ασίστ και να κάνει τα πάντα; Στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Βασίλης δεν έχει παίξει όπως μας έχει συνηθίσει. Χθες γενικά ο Ολυμπιακός είχε ενέργεια, όμως στο εκτελεστικό κομμάτι η Εφές έχει αποφασίσει όλες τις οι προσαρμογές να γίνονται γύρω από τον Σπανούλη. Δεν γίνεται να μην έχει εύστοχο σουτ εντός παιδιάς ο Σπανούλης. Ο Βασίλης τραβάει όλο το χρόνο την ομάδα μπροστά.

Είναι μία λογική εξέλιξη και να τον προσέχει περισσότερο η αντίπαλη ομάδα. Επίσης, λογικό είναι ο άνθρωπος που θα ξεκινήσει τις επιθέσεις. Θα πρέπει και κάποιοι άλλοι να κάνουν τις επιθέσεις. Στο επόμενο ματς θα δούμε έναν διαφορετικό Σπανούλη. Τώρα έχουμε μία εβδομάδα μέχρι το παιχνίδι. Θα δει και ο ίδιος τι συμβαίνει με την αντίπαλη άμυνα και θα προετοιμάσει τις δικές του αντιδράσεις».

Για το κατά πόσο επηρεάζουν τα παιχνίδια των 48 ωρών μεταξύ των ομάδων της διοργάνωσης:

«Πλέον το μπάσκετ είναι διαφορετικό με τα πλέι οφ. Δεν είναι εύκολο να επανέλθει ένας αθλητής στο 100% των ικανοτήτων τους. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει το παιχνίδι με επαφές που παίζει και ο Σπανούλης. Αν σκεφτείς ότι παίκτες 130 κιλά τον ρίχνουν συνέχεια κάτω, θα αρχίσεις να πονάς και εσύ.

Και στο NBA έχουν αυτή τη δυσκολία τα πλέι οφ. Δεν ξέρω αν υπάρχει χώρος στο καλεντάρι να υπάρχει περισσότερος χρόνος ξεκούρασης για τους παίκτες. Εκείνο που πρέπει να κάνει η FIBA είναι να δώσει περισσότερο χρόνο διακοπών στους αθλητές. Μετά το τέλος της σεζόν για τους συλλόγους ακολουθούν οι υποχρεώσεις για τις εθνικές ομάδας και μετά από λίγο οι υποχρεώσεις πάλι για τους συλλόγους. Κάτι πρέπει να γίνει».

Για το αν έπρεπε ο Μπαρτζώκας να ξεκουράσει τον Σπανούλη και να τον αφήσει στον πάγκο στα τελευταία λεπτά:

«Νομίζω ότι αυτή είναι μία απόφαση που είναι αποκλειστικά του προπονητή του Ολυμπιακού. Πρώτα από όλους πρέπει να τη σεβαστεί ο Σπανούλης και να γνωρίζει το σκεπτικό του προπονητή και να τις υποστηρίζει τέτοιες αποφάσεις. Είναι δύσκολο να παρθούν τέτοιες αποφάσεις. Θα μπορούσαν πολύ εύκολα επηρεαστούν μελλοντικά παιχνίδια. Δεν υπάρχει κανένας άλλος αρμόδιος να απαντήσει πέρα από τον Μπαρτζώκα».

Για τον Παναθηναϊκό και τη ζώνη που παίζει η Μπαρτσελόνα

«Οι κομπίνες στο μπάσκετ και οι ιδέες είναι πάρα πολλές και ακυρώνουν η μία την άλλη. Ο Παναθηναϊκός παίζει καλύτερα man to man παρά στη ζώνη. Έχω την αίσθηση ότι ο πιο σωστός τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτό είναι να δεις για ποιον λόγο Πασκουάλ επέλεξε τη ζώνη. Δεν νομίζω ότι όλη τη χρονιά η Μπαρτσελόνα παίζει ζώνη στο ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι κάτι καινούργιο για τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι, όμως, ανώτερα μαθηματικά. Μία απλή ζώνη 2-1-2 είναι… Αν βρεθεί χρόνος θα μπορέσει να βρει λύσεις. Το θέμα, όμως, είναι ότι δύσκολα η Μπαρτσελόνα θα παίξει με τον ίδιο τρόπο στην έδρα της. Ο Παναθηναϊκός θα θέλει μέσα στη Βαρκελώνη να γίνει το ματς στο ρυθμό που θέλει αυτός. Ο Παναθηναϊκός θα βάλει 60-65 πόντους, άσχετα με το τι κάνουν οι άλλοι. Το πρόβλημα θα είναι αν ανοίξει και πάει στους 80 πόντους».

Για τους Καταλανούς και την ταυτότητά που προσέδιδε σε αυτούς η παρουσία του Πιτ Μάικλ

«Ο Πιτ Μάικλ ήταν ακρογωνιαίος λίθος στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Δεν είναι μόνο ο Μάικλ, αφού χτύπησε ο Ραμπασέδα. Νομίζω ότι θα πρέπει να επαναξιολογηθεί το ρόστερ της Μπαρτσελόνα και ο ΠΑΟ να πάρει τις αποφάσεις του εκ νέου για το μαρκάρισμα των αντίπαλων παικτών».

Για τα συν και τα πλην των πέμπτων ματς των «αιωνίων»

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να το πιστέψει. Από τη στιγμή που υπάρχουν ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής στο ρόστερ θα το πιστέψουν. Στη συνέχεια, πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του. Κανείς δεν καταδικάζει τον Παναθηναϊκό, όταν έχει παίκτες που έχουν διακρίσεις στη καριέρα τους. Το θέμα είναι ότι είναι κουρασμένοι ο Ούκιτς και ο Διαμαντίδης, όμως το διάστημα που μεσολαβεί θα τους δώσει τη δυνατότητα να ξεκουραστούν και να εμφανιστούν φρέσκοι στο πέμπτο ματς.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να αγχωθεί και να παίξει το παιχνίδι φάση-φάση. Επίσης, δεν πρέπει αν αγχωθεί ο κόσμος και αυτό κάνει δύσκολη έδρα το ΣΕΦ. Σίγουρα η Εφές θα μπει στο γήπεδο με κόλπα ανάλογα της Μπατσελόνα. Για όλα αυτά πρέπει να είναι προετοιμασμένος για να ανταπεξέλθει. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ