2013-04-21 01:17:03
Φωτογραφία για Διαδηλώνει με... τροχόσπιτο κατά της επανεκλογής Ναπολιτάνο
Ενώ το ιταλικό κοινοβούλιο ψηφίζει υπέρ της επανεκλογής του Ναπολιτάνο (με την στήριξη της κεντροαριστεράς, της κεντροδεξιάς και του μετριοπαθούς κέντρου του Μόντι) έξω από το μέγαρο της βουλής, εκατοντάδες πολίτες, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην συγκεκριμένη λύση: πρόκειται για υποστηρικτές του κινήματος Πέντε Αστέρων, που συνεχίζει να ψηφίζει τον αρχικό υποψήφιό του Στέφανο Ροντοτά, αλλά και για ψηφοφόρους του "Δημοκρατικού Κόμματος" που δεν θέλουν, η "λύση Ναπολιτάνο" να ανοίξει τον δρόμο σε συγκυβέρνηση των προοδευτικών με τον "Καβαλιέρε".

"Η συνολική δράση των ιταλών πολιτικών, στο θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν αρκετά απογοητευτική. Τις ημέρες αυτές, δεν κατάφεραν να στηρίξουν επαρκώς μια νέα υποψηφιότητα που να προέρχεται από τον χώρο τους", δήλωσε ο Ροντοτά, στην διαδυκτιακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα .

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, χρησιμοποίησε ο επικεφαλής του κινήματος "Πέντε Αστέρων", Μπέπε Γκρίλο: "Βρίσκεται σε σε εξέλιξη ένα πραξικόπημα. Προκειμένου να παρεμποδίσουν την αλλαγή είναι διατεθειμένοι για τα πάντα, είναι απελπισμένοι. Ή κάνουμε πράξη τη Δημοκρατία ή ως χώρα πρόκειται να πεθάνουμε", έγραψε ο Γκρίλο στο ιστολόγιό του.


Ο Ιταλός πολιτικός και ηθοποιός όπως έγραψε "κατεβαίνει στη Ρώμη με το τροχόσπιτό του, για να διαδηλώσει, μπροστά από την βουλή, κατά της επανεκλογής του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Κάλεσε μάλιστα "εκατομμύρια πολίτες" να στηρίξουν την διαμαρτυρία.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την αντίθεσή του στην λύση επανεκλογής του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην προεδρία της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος "Αριστερά και Ελευθερία" του Νίκι Βέντολα.

"Κέρδισε ο Μπερλουσκόνι. Υπερισχύει η συντηρητική λύση αντί της ανανέωσης", τόνισε ο Βέντολα, κατά την διάρκεια συνέντευξη τύπου. Ο γραμματέας του κόμματος "Αριστερά και Ελευθερία", πρότεινε να πραγματοποιηθεί σύνοδος στις 8 του ερχόμενου Μαίου, με στόχο την ανασυγκρότηση της ιταλικής αριστερής παράταξης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ