2013-04-21 15:56:02
Φωτογραφία για Οι φυλές των Ρώσων της Κύπρου
Στον άγριο καπιταλισμό της Ρωσίας, εάν είσαι επιχειρηματίας θα πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξεις στρατόπεδο: Είτε θα είσαι με τον Πούτιν και τους φίλους του (πρώην και νυν στελέχη των Ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών) και θα ζεις και θα βασιλεύεις στη Ρωσία και αλλού, είτε –εάν είσαι αντικαθεστωτικός- θα πρέπει να μεταναστεύσεις για να έχεις μια πιθανότητα να επιβιώσεις επαγγελματικά. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Και κάπως έτσι έγινε τα τελευταία χρόνια η βολική Κύπρος (μέλος της ΕΕ και με ευνοϊκούς φορολογικούς όρους) αποικία των Ρώσων της ελίτ του Πούτιν, αλλά κυρίως των Ρώσων αντικαθεστωτικών - οικογενειάρχες που κρατούν χαμηλό προφίλ, της μεσαία τάξης ή/και ένα σκαλί πάνω από τη μεσαία τάξη.

Στην απολυταρχική ...Δημοκρατία του Πούτιν, άμα στοχοποιηθείς από το Κρεμλίνο –είτε σε κλείσουν φυλακή είτε όχι- είσαι πια τελειωμένος. Παραδείγματα υπάρχουν πάμπολλα. Ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ο 36χρονος δικηγόρος και γνωστός μπλόγκερ-, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «The Times» (Σεπτέμβριος 2012), ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει την εξουσία μόνον για τα χρήματα και ότι ο Πούτιν ξεκίνησε την τρίτη κυβερνητική του θητεία ακολουθώντας μία πολιτική καταστολής στο εσωτερικό και προσεγγίζοντας τη Δύση, ώστε να διασφαλίσει ότι ο ίδιος και η άρχουσα τάξη στη Ρωσία θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τον πλούτο τους στο εξωτερικό
. Πιστεύω, είχε πει, «ότι ο κόσμος είναι αρκετά έξυπνος για να καταλάβει ότι ούτε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ούτε εκείνοι που τον περιβάλλουν θα απεμπολήσουν εύκολα την εξουσία, που τους παρέχει τη δυνατότητα για ανεξέλεγκτο πλουτισμό. Γίνονται οι τσάροι και οι αυτοκράτορες του 21ου αιώνα».
alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ