2013-04-21 21:53:33
Φωτογραφία για Ταφόπλακα για την ΑΕΚ
Την ήττα με 1-0 γνώρισε η ΑΕΚ από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και μετά μέχρι στιγμής δεδομένα υποβιβάζεται στη Football League. Μοναδικό σενάριο για να μπορέσει η Ένωση να μείνει στη Super League είναι να αρχίσει ξανά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και να μπορέσει η ΑΕΚ να νικήσει με 2-1 την ομάδα της Κομοτηνής. Τότε θα υποβιβαστεί ο ΟΦΗ!

Ήττα στις καθυστερήσεις… 

Ο επίλογος της ΑΕΚ γράφτηκε το βράδυ της Κυριακής στο Περιστέρι. Οι «κιτρινόμαυροι» γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο και κατά μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το… 100% αποχαιρέτησε τη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά στα 89 χρόνια ιστορίας της. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και το γκολ πέτυχε ο Γιαννούλης στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ατρόμητος κατέκτησε την 4η θέση στην κανονική περίοδο και θα συνεχίσει στα πλέι οφ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην δείχνουν διάθεση να ρισκάρουν. Η Ένωση απείλησε δύο φορές με τον Αντώνη Πετρόπουλο, ο οποίος όμως ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια. Η μεγάλη φάση έγινε στο 50΄ για τους γηπεδούχους, όταν ο Σουμπίνιο έβγαλε τετ-α-τετ τον Ναπολεόνι, όμως ο Αραμπατζής κράτησε το «μηδέν».


Η ΑΕΚ έχοντας αντίπαλο τον χρόνο, καθώς ήθελε μόνο νίκη απλώς και μόνο για να ελπίζει σε δικαίωση στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 61΄ όταν στην προσπάθεια του Μπρίτο η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπουγαΐδη, όμως ο διαιτητής έκρινε πως ο αμυντικός της ΑΕΚ δεν είχε πρόθεση.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν δημιούργησαν ευκαιρία, σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της ιστορίας τους.

Ο επίλογος γράφτηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Γιαννούλης έδωσε τη χαριστική βολή στην Ένωση, καθώς από βαθιά μπαλιά βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας της ΑΕΚ και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παππά, βρήκε τους παίκτες του «Δικέφαλου» ξαπλωμένους στο χορτάρι να αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι έγραψαν το όνομά τους στην πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Από τη νέα σεζόν, η ΑΕΚ για πρώτη φορά δεν θα είναι μέλος της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδόσφαιρου, εκτός αν επαληθευτεί ένα ακραίο σενάριο!

«Λυπάμαι πάρα πολύ»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε στην κάμερα της NOVA φανερά απογοητευμένος.

«Δεν υπάρχουν λόγια για περιγράψουν τα συναισθήματά μου. Προσπάθησαν τα παιδιά. Δεν τους αξίζει αυτή η τύχη, όπως άλλωστε και στην ΑΕΚ. Λυπάμαι πάρα πολύ, προσπαθήσαμε να τους ανεβάσουμε το ηθικό αλλά δεν τα καταφέραμε. Αισθάνομαι βαθιά θλίψη για όσα έγιναν. Τώρα κοιτάμε την επόμενη ημέρα», είπε ο «Κολοσσός».

Το μοναδικό σενάριο σωτηρίας της ΑΕΚ, με «θύμα» τον Άρη!

Ένα και μοναδικό σενάριο απέμεινε στην ΑΕΚ για να παραμείνει στη Super League, μετά τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής. Οι «κιτρινόμαυροι» θα περιμένουν την… αθωωτική απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, την Τετάρτη, έτσι ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση με τον Πανθρακικό.

Το σενάριο σωτηρίας, σε αυτή την περίπτωση, θα συμβεί εάν η Ένωση καταφέρει στα 10 λεπτά που απομένουν, συν τις καθυστερήσεις, να πάρει τη νίκη κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής.

Σε αυτή την περίπτωση θα υποβιβαστεί ο ΟΦΗ, ο οποίος έμεινε στους 32 βαθμούς.

Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για 10 – 13 λεπτά, όπου η ΑΕΚ θα ψάχνει δύο γκολ και ο Πανθρακικός θα είναι... αδιάφορος!

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες: Καραγκούνης - Φούντας, Μπουγαϊδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία, Σουμπίνιο (75΄ Καραγκούνης), Ουντότζι (86΄ Μπάλλας), Δημούτσος, Ναπολεόνι (69΄ Καραμάνος).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Αραμπατζής, Βλάχος, Τσουκαλάς, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Μητρόπουλος, Ρίκκα (80΄ Κατσικοκέρης), Καραλής, Φούντας, Γκερέιρο (73΄ Αναστασόπουλος), Πετρόπουλος (64΄ Τσίτας)

Ανδρέας Αθανασούλης
notosspor
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ