2013-04-22 09:25:01
Φωτογραφία για Βοστόνη: Ανέκτησε τις αισθήσεις του και επικοινωνεί ο 19χρονος
Ο ύποπτος για τη φονική βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ανέκ τησε τις αισθήσεις του και άρχισε να απαντά γραπτώς στις ερωτήσεις των ερευνητών, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 19χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά τη σύλληψή του σε προάστιο της Βοστόνης.

Επικαλούμενο ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, το NBC News, μετέδωσε ότι ο Τσαρνάεφ φέρει σοβαρό τραύμα στο λαιμό που τον εμποδίζει να μιλήσει, αλλά άρχισε να απαντά γραπτώς στις ερωτήσεις των ερευνητών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανέφερε ότι ο 19χρονος απαντά σποραδικά» και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ερευνητές τον ρωτούν για τους πιθανούς συνεργούς του ή αν υπάρχουν και άλλες βόμβες που δεν έχουν εκραγεί, καθώς επίσης αν ο ίδιος και ο αδελφός του Τάμερλαν, είχαν την υποστήριξη κάποιας οργάνωσης.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστόνης Εντ Ντέιβις δήλωσε την Κυριακή στο CBS πως τα αδέλφια Τσαρνάεφ διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσουν και άλλη επίθεση και συγκεκριμένα αυτοσχέδιες χειροβομβίδες.


Σύμφωνα με το CNN, ο Τζοζάρ Τσαρνάεφ είναι διασωληνωμένος και υπό την επήρεια ηρεμιστικών, ενώ το CBS ανέφερε ότι έχει τραυματιστεί σε δύο σημεία (στο λαιμό και το πόδι) και έχει χάσει πολύ αίμα.

Αναφορικά με το τραύμα που φέρει στο λαιμό, πιθανολογείται ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει πυροβολώντας στο στόμα του.

Ο Τσαρνάεφ βρίσκεται στο ίδιο νοσοκομείο με αυτό που μεταφέρθηκαν τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης. Σύμφωνα με το CNN για νοσηλεία παραμένουν 57 άνθρωποι, δύο εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστόνη αρνήθηκαν να δηλώσουν εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος του 19χρονου ενώ όπως διευκρίνισαν, δεν σκοπεύουν να δώσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με την επίθεση της περασμένης Δευτέρας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ