2013-04-22 10:11:26
Φωτογραφία για Νέα σύσκεψη των αρχηγών
Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το περιεχόμενο του «νομοσχεδίου - σκούπα» που αφορά τις ρυθμίσεις οφειλών των πολιτών στα ασφαλιστικά Ταμεία, τις εφορίες και τις τράπεζες και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή, ζητάει η Ιπποκράτους. «Είναι γνωστό στο γενικό του πλαίσιο, αλλά οι λεπτομέρειες έχουν καθοριστική σημασία».

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, «ο κ. Στουρνάρας μίλησε με τον Πρόεδρο του Κινήματος. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει συνάντηση των τριών αρχηγών πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο είναι η αφετηρία για μια συνολική κοινοβουλευτική συζήτηση για την πορεία της χώρας, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, την Κύπρο κλπ, που το ΠΑΣΟΚ θα θεωρούσε αναγκαία να γίνει, ει δυνατόν πριν το Πάσχα».

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι «είναι αναγκαίο στο νομοσχέδιο να περιληφθούν και μέτρα ανάσχεσης της ανεργίας -υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ- και μέτρα προστασίας ευπαθών ομάδων».


Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι «μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν -σε συνεννόηση με την τρόικα- μια σειρά από κρίσιμα σημεία σχετικά με τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε οι σχετικές διατάξεις να είναι λειτουργικές και να γίνουν δεκτές από την αγορά και την κοινωνία ως θετικές».

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ απόφασης με την οποία προβλέπεται να συσταθούν άμεσα έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών, τονίζοντας ότι «τυχόν εστίαση της δημόσιας συζήτησης στην απόφαση του πρωθυπουργού για τη σύσταση νέων θέσεων αναπληρωτών υπουργών -ερήμην του ΠΑΣΟΚ- τείνει να ευτελίσει την ανάγκη για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ώστε αυτή να περιλάβει το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπηρετηθεί από το ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα. Το κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει να “βολεύει” στελέχη, αλλά να είναι λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό στον μέγιστο βαθμό», προσθέτει η Ιπποκράτους. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ