2013-04-22 10:37:04
Φωτογραφία για Πώς και γιατί θα μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα
Και η μείωση του φόρου στα καύσιμα είναι μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά και της τρόικας, υπό όρους. Και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, να άφησε το ενδεχόμενο ανοικτό, μιλώντας χθες στην "Καθημερινή", ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο είναι μέσα στις προθέσεις και της τρόικας. Η οποία, διαπίστωσε ότι από την εξομοίωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, μπορεί να πατάχθηκε σε σημαντικό βαθμό το παρεμπόριο και η λαθραία διακίνηση καυσίμων (!!!), ωστόσο, τα έσοδα από την κατανάλωση έπεσαν κατακόρυφα.

Αιτία; Το γεγονός ότι οι ένοικοι των πολυκατοικιών, κυρίως προτίμησαν φέτος να μη προμηθευτούν καθόλου πετρέλαιο, ρίχνοντας έτσι τις εισπράξεις από τους φόρους στο ναδίρ. Οπότε το όποιο όφελος αναμένονταν από αυτή την κίνηση, όχι απλώς εξουδετερώθηκε, αλλά στο τέλος της ημέρας, το ταμείο βρέθηκε να είναι μείον.

Γι αυτό και υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τους ελεγκτές, αποφάσισαν να επανεξετάσουν την περίπτωση και να καταφύγουν σε άλλη μέθοδο, προκειμένου να πατάξουν το λαθρεμπόριο στο κομμάτι των υγρών καυσίμων, που ήταν και ο βασικός στόχος για την εφαρμογή του μέτρου.

dailynews24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ