2013-04-22 14:45:03
Φωτογραφία για Όχι δάκρυα για την ΑΕΚ
Γράφει ο Γιάννης Μαντάς

Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε. Το ξέραμε όλοι πως θα συνέβαινε αυτό, το περιμέναμε. Αυτή η καταστροφική χρονιά δεν θα μπορούσε να έχει άλλη κατάληξη Όλα πήγαν στραβά για την ΑΕΚ, από την αρχή μέχρι το τέλος. Ανύπαρκτη διοίκηση, χρέη, παίκτες όχι απλά απλήρωτοι αλλά… ατάιστοι (!), αλλαγές προπονητών, συνθήκες μικρής επαρχιακής ομάδας σε κάποια μακρινή χώρα-μπανανία.

Και τώρα η Β’ Εθνική.

Απογοήτευση; Τεράστια. Ένα πρωτάθλημα χωρίς την ΑΕΚ είναι μισό. Έστω κι αν μιλάμε γι’ αυτό το σημερινό ελληνικό πρωτάθλημα. Έστω κι αν μιλάμε γι’ αυτή την ΑΕΚ.

Καταστροφή; Όχι. Για κανέναν λόγο. Κανένας δεν έχει συμβόλαιο να παίζει αιωνίως στην Α’ Εθνική.

Η ΑΕΚ πέφτει στην Β’ Εθνική λόγω (και) αγωνιστικής ανεπάρκειας. Λόγω χρεών ίσως βρεθεί και στην Γ’, αυτό είναι κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. Αν αυτή η εξέλιξη οδηγήσει την ομάδα σε πραγματική εξυγίανση, αν επιτέλους βρεθούν άνθρωποι με σοβαρότητα και οικονομική φερεγγυότητα που θα αποφασίσουν να ασχοληθούν με τον σύλλογο, αν έτσι καταφέρει να απαγκιστρωθεί από τον ασφυκτικό έλεγχο με το έτσι θέλω των οργανωμένων, αν όλα αυτά τα αν πάψουν να είναι «αν» και γίνουν πραγματικότητα, αυτός ο υποβιβασμός μπορεί να αποδειχθεί σωτηρία για την ΑΕΚ.


Καμιά ομάδα του επιπέδου της δεν διαλύθηκε λόγω υποβιβασμού. Στο εξωτερικό έχουν υποβιβαστεί ομάδες μεγαθήρια, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους και η Γκλάντμπαχ. Και επέστρεψαν, στέφθηκαν πρωταθλήτριες, πρωταγωνίστησαν. Υποβιβασμός είναι, δεν είναι θάνατος.

pragmatikotita.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ