2013-04-23 13:03:04
Φωτογραφία για Έδεσε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2013...
Νέα ελπιδοφόρα ώθηση δόθηκε στις κρουαζιέρες προς το λιμάνι Ηγουμενίτσας. Έδεσε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2013 Πρόκειται για το «Seabourn Spirit» της εταιρείας Seabourn Cruise Line, σημαίας Μπαχάμες.

Το πρόγραμμα τηρήθηκε με σχολαστικότητα και το

πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ακριβώς στις 8 το πρωί και απέπλευσε ακριβώς στις 5 το απόγευμα. Οι εντυπώσεις ήταν θετικότατες από αυτή την άφιξη. Τόσο λόγω της καλής προετοιμασίας, όσο και από την ικανοποίηση των επιβατών. Ήταν 200 περίπου συνολικά οι επιβάτες, από τους οποίους οι περισσότεροι, γύρω στους 150 παρέμειναν στο καράβι και κάποιοι "περιπλανήθηκαν" στην πόλη, ενώ οι υπόλοιποι

ταξίδεψαν στη Νικόπολη Πρέβεζας και στην Πάργα.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ

Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας με επικεφαλής τον πρόεδρο Βασίλη Διαμάντη, ο διευθυντής ανάπτυξης του ΟΛΗΓ Κώστας Γκρίνιας, η υπεύθυνη μάρκετινγκ του οργανισμού Άννα Πυρότη και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Παναγιώτης Τακλάκογλου (εκπρόσωπος των φορτοεκφορτωτών) ανέβηκε στο κρουαζιερόπλοιο, όπου έδωσε στον πλοίαρχο και πήρε από αυτόν τιμητικές πλακέτες
. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΟΛΗΓ ξεναγήθηκε στους χώρους του κρουαζεροπλοίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Seabourn είναι μια από τις πολυτελέστερες εταιρείες του κόσμου με 6 άστρα και το γεγονός ότι επέλεξε την Ηγουμενίτσα για τους υψηλού επιπέδου πελάτες της είναι μια επιβεβαίωση προοπτικής και η καλύτερη διαφήμιση για ένα αναδυόμενο λιμένα κρουαζιέρας.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΗΓ Βασίλη Διαμάντη, ο οποίος κάνει σοβαρή και οργανωμένη δουλειά, "στόχος μας είναι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια σταθερό προορισμό κρουαζιέρας, αναδεικνύοντας έτσι τις ομορφιές της Θεσπρωτίας, αλλά και τις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου".

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΡΙΝΙΑΣ

Εξάλλου ο διευθυντής ανάπτυξης του ΟΛΗΓ Κώστας Γκρίνιας, που είναι στυλοβάτης της σημαντικής προσπάθειας για την ανάπτυξη του τουρισμού της κρουαζιέρας στην περιοχή μας, τόνισε ότι "οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και την καθιέρωση του Λιμένα Ηγουμενίτσας ως προορισμού τους, είναι συνεχείς και ήδη οι συμφωνίες που έχουν οριστικοποιηθεί για το 2014, είναι σημαντικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πλοίο « Sovereign » της εταιρείας Pullmantur, το οποίο το 2014 θα προσεγγίσει το λιμάνι μας, μεταφέροντας 2800 επιβάτες ανά προσέγγιση. Συνολικά για το 2014 βρίσκονται υπό προγραμματισμό περισσότερες από 30 προσεγγίσεις".

ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΑ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΛΗΓ, το «Seabourn Spirit» θα προσεγγίσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας συνολικά 8 φορές μέσα στο 2013, επιπλέον 2 φορές θα προσεγγίσουν άλλα πλοία της ίδιας εταιρείας, ενώ συνολικά 12 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων θα υπάρξουν μέχρι τον Οκτώβρη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Διευκρινίζεται ότι η ακύρωση των δρομολογίων του MSC Melody, δεν αφορά αποκλειστικά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αλλά σε όλους τους προορισμούς που αυτό επρόκειτο να ταξιδέψει, αφού το πλοίο αποσύρθηκε από το στόλο της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ακυρώνοντας τις κρουαζιέρες του σε όλα τα λιμάνια.
katoci
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ