2013-04-27 13:56:04
Φωτογραφία για Ηλεία: Σύσκεψη για τις φράουλες στη Βάρδα!
Το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση των φραουλοπαραγωγών του νομού με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, καθώς... το προγραμματισμένο για χθες Παρασκευή ραντεβού χρειάστηκε να αναβληθεί εξαιτίας κυβερνητικού έργου. 

Το απόγευμα της Τρίτης ωστόσο, στο δημαρχείο της Βάρδας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην οποία θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν την καλλιέργεια της φράουλας και θα αναζητηθούν λύσεις, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φετινή καλλιέργεια, με την καλλιεργητική περίοδο να λήγει σε περίπου ένα μήνα!

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των δύο Ομάδων Παραγωγών και παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή, ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ο Πρέσβης του Μπαγκλαντές, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στην Ηλεία, το Αστυνομικό Τμήμα της Βάρδας και εκπρόσωποι των αλλοδαπών εργατών.


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 το απόγευμα στο δημαρχείο της Βάρδας, με την «ατζέντα» να περιλαμβάνει ζητήματα όπως τα μεροκάματα και τις ημέρες των πληρωμών, την απασχόληση παράνομων εργατών (μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της νομιμοποίησής τους από το ελληνικό κράτος), τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν από πλευράς δήμου κ.ά.

«Παγωμένη» ακόμα η εσωτερική αγορά!

Θετικά φαίνεται να είναι τα μηνύματα των τελευταίων λίγων ημερών σε ό,τι αφορά στο κομμάτι των εξαγωγών αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πελάτες της περιοχής από ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη ξαναρχίζουν, έστω και δειλά δειλά τις παραγγελίες.

Ωστόσο, η εσωτερική αγορά παραμένει «παγωμένη», αφού οι μεγάλες αλυσίδες τροφίμων της χώρας μα εμφανίζονται ακόμα διστακτικοί στο να βάλουν στα ράφια των καταστημάτων τους ένα προϊόν το οποίο συγκέντρωσε όλες τις προηγούμενες ημέρες τόση αρνητική δημοσιότητα.

Ωστόσο, η εσωτερική αγορά απορροφά μόλις το 10% της φράουλας που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή της Βουπρασίας, με τους παραγωγούς να έχουν στραμμένη όλη την προσοχή και τις προσπάθειές τους αυτή την περίοδο στους μεγάλους πελάτες του εξωτερικού.

Στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών οι νομιμοποιήσεις

Ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πάνος Λ. Σακελλαρόπουλος επισκέφθηκε την Παρασκευή την Εισαγγελία Εφετών Πατρών προκειμένου να καταθέσει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Αχαΐας, με χθεσινή ημερομηνία και με θέμα «Εκκρεμεί 7 χρόνια στο Εφετείο Πατρών… η υπόθεση «νομιμοποίησης» αλλοδαπών στην Μανωλάδα», ζητώντας από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών να ενημερωθεί αν είναι αληθές το περιεχόμενο του δημοσιεύματος και να πράξει τα νόμιμα σε περίπτωση που διαπιστώσει τυχόν παραλείψεις.

Εξάλλου στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τρίτη 30 Απριλίου, πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη αφορά συζήτηση και ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή παραγωγής φράουλας, μετά τα τελευταία γεγονότα στη Νέα Μανωλάδα.
patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ