2013-04-27 18:24:06
Φωτογραφία για ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ : ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΑΓΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΣΑΝΤΟ!
Ο Μάκης Κατσαβάκης φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του «Sentra 103,3» και μίλησε για αρκετά ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στον Αρη και την σωτηρία των «κίτρινων», για τους παράγοντες που έκαναν περιουσίες χωρίς να δουλέψουν ποτέ, καταρρακώνοντας τις ομάδες που ενεπλάκησαν και για το μεγάλο κακό που έχουν κάνει οι οργανωμένοι σε ΑΕΚ, Αρη, ΠΑΟΚ κι άλλους συλλόγους.

Ακόμα αναφέρθηκε στην νέα φουρνιά των Ελλήνων προπονητών που δείχνει ότι έχει λαμπρό μέλλον και η Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα «εξάγει» προπονητές στο εξωτερικό.

Παράλληλα, αναφορικά με τον σημερινό επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ απέφυγε να δώσει προγνωστικά και εξήρε το ρόστερ αμφοτέρων των ομάδων.

Ειδική μνεία έκανε στον Ράγιος παραλληλίζοντάς τον με τον Μασάντο του Ολυμπιακού τονίζοντας ότι είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κατσαβάκη :

Για την σωτηρία του Αρη: «Σαφέστατα και με όλη την ειλικρίνεια χάρηκα για τον Αρη. Ομάδα με τόσο ειδικό βάρος να κατρακυλήσει. Το λέω για την συσπείρωση και την αγάπη του κόσμου που στήριξαν τα νέα παιδιά που ξεκίνησαν το καλοκαίρι».

Για τους παράγοντες της… συμφοράς και το κακό που κάνουν οι οργανωμένοι: «Υπό την ανοχή της πολιτείας κάποιοι κακοποίησαν την ομάδα. Δεν μπορούμε να μην επαινέσουμε τον κόσμο. Όπως και της ΑΕΚ που βλέπαμε 25.000 κόσμο στο γήπεδο. Οι ΑΕΚάρχες έκαναν περιουσία και δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους. Κακοποίησαν την ομάδα. Όπως και τον Αρη και τον ΠΑΟΚ κι άλλες ομάδες.

Οπως οι συνδικαλιστές τρώγανε και πίνανε εις βάρος του συνδικαλισμού, έτσι και οι οργανωμένοι. Κάνανε στρατιές από γενίτσαρους. Και του ΠΑΟΚ μια τεράστια μερίδα, που εκτρεφόταν από μια πολιτική κατάσταση. Κι ο Σαββίδης πάει να βάλει μια τάξη. Απλώς αν η μετωπική του αυγού είναι με άμμο, υποχωρεί. Αν είναι με σίδερο, σπάει το αυγό.

Οι οργανωμένοι τοποθετούν κυβερνήσεις, διοικήσεις έτσι ώστε να μπορούν να τις ελέγχουν. Σε κάθε σεζόν βλέπουμε να φεύγουν 15 παίκτες και διοικήσεις. Στον Αρη το είδαμε. Πέντε προπονητές και τρεις διοικήσεις. Είναι ένας κακός συνδυασμός πολιτικών που βρήκαν αυτά τα παιδιά κι έδιωξαν τους υγιείς φιλάθλους από τα γήπεδα».

Για την διοίκηση του Αρη: «Αν βγει μια διοίκηση, που θέλω να πιστεύω ότι διδάχθηκε ο Σκόρδας από τα λάθη του, αν θωρακίσει τον προπονητή και την ομάδα, όλα θα πάνε καλά. Το διοικητικό θέλει άλλα πράγματα. Να βρεθεί κάποιος να κουμαντάρει τις οφειλές. Στον Αρη με την διοίκηση Σκόρδα, οι παίκτες θα σέβονται τον προπονητή, που θα επιλέξει η διοίκηση. Αν βάλουν τα χρέη σε μια σειρά και σε βάθος χρόνου το αποσβέσουν θα είναι ό,τι καλύτερο για τον Αρη».

Για την ρεβάνς Αστέρα-ΠΑΟΚ: «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποια είναι καλύτερη ομάδα. Ο Αστέρας έδειξε μια σταθερότητα με διοίκηση και προπονητή, με υλικό που είναι 3-4 χρόνια μαζί, με διοικητική συνέπεια.

Ο ΠΑΟΚ γίνεται καλός με κάθε παιχνίδι που περνάει, καθώς είναι σε μεταβατικό στάδιο. Ο κόσμος καταλαβαίνει τι γίνεται στα διοικητικά. Αλλά έχει απέναντί του μια σταθερή ομάδα. Θα είναι δύσκολη αναμέτρηση, ο ΠΑΟΚ έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω της νίκης στο πρώτο ματς. Αλλά είναι πολύ δύσκολο. Η εκτίμηση των λαθών και η εκμετάλλευση θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Είναι και το Κύπελλο με το εκτός έδρας γκολ».

Για τα βαρόμετρα των δυο ομάδων: «Ο Ράγιος, είναι πολύ καλός παίκτης, εξαιρετικός που αν βρεθεί στη μέρα του είναι βαρόμετρο για τον Αστέρα. Διαφωνώ μ' αυτούς που λένε ότι δεν μπορεί να παίξει σε άλλη μεγάλη ομάδα και τον σύγκριναν με τον Φιλομένο. Ας δούμε την ουσία του πράγματος. Ο ένας κάνει 150.000, είναι πιο ουσιαστικός κι αποτελεί βαρόμετρο (εν συγκρίσει με τον Μασάντο του Ολυμπιακού).

Από τον ΠΑΟΚ αν πάει καλά ο Λάζαρ, ο Κατσουράνης, αν λειτουργήσουν με βάση τη δυναμική τους θα είναι τα βαρόμετρα για τον ΠΑΟΚ. Κατ' επέκταση το θέμα είναι ποιος θα βρεθεί στην καλή μέρα».

Για τους Τσιώλη-Δώνη και γενικότερα τους Ελληνες προπονητές: «Αξιόλογοι συνάδελφοι, που εκπροσωπούν την επόμενη από εμάς γενιά. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα βγάλει προπονητές στην Ευρώπη. Οπως στο μπάσκετ που είμαστε παγκόσμια δύναμη. Έχουμε προπονητές αυτοδίδακτους, ανήσυχους, που πειραματίζονται και κάνουν εξαιρετική δουλειά. Ο Χριστόπουλος είναι ένα παράδειγμα που πέρα για πέρα δικαιώνει και δείχνει ότι οι Ελληνες έχουν μέλλον. Ενα κράμα νέων και παλιών που δέθηκε κάτω από δύσκολη κατάσταση, αν το πετύχαινε ένας ξένος θα τον λέγαμε προπονηταρά. Ε, ας πούμε αυτόν λοιπόν προπονηταρά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γκμοχ ξεκίνησε από εκεί».

Για τον προπονητή του Παναθηναϊκού: «Καλύτερα μ' αυτόν, παρά στην προηγούμενη κατάσταση που δεν ήταν κι Ελληνας και τον παρουσίασαν ως Μεσσία. Ας δώσουν βάρος στο παιδί αυτό, που ξέρει από ακαδημίες και δουλεύει αρκετά».

Για τον Δώνη και την κόντρα με τους οπαδούς, ελέω Γκαρσία: «Πόσοι είναι αυτοί που βρίζουν; Είναι αστείοι και δεν ξεπερνάνε τους 20. Αν θέλουν αυτοί την ώρα που ο ΠΑΟΚ αλλάζει σελίδα να λένε Γκαρσία κι όχι ΠΑΟΚ και να τραβάνε φρένο…».

Για το αν προτιμά τελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού: «Είμαι βορειοελλαδίτης, αλλά με την ιδιότητα του προπονητή, ας περάσει αυτός που θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Εχει ανάγκη το ποδόσφαιρο από έναν ισχυρό ΠΑΟΚ, αλλά έχει ανάγκη και το επαρχιακό ποδόσφαιρο που είναι παρεξηγημένο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ