2013-05-08 19:48:23
Φωτογραφία για Μετριοπάθεια για Σκοπιανό ζητάει ο Αβραμόπουλος
Ο κ. Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης είπε πως στρατηγικός στόχος της Ελλάδος είναι η δημιουργία ενός χώρου ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης στα βόρεια σύνορά

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Φατμίρ Μπεσίμι, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης είπε πως στρατηγικός στόχος της Ελλάδος είναι η δημιουργία ενός χώρου «ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης στα βόρεια σύνορά».

Όπως είπε, η ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ «αποτελεί το αποτελεσματικότερο εργαλείο για την υλοποίηση αυτού του οράματος, πάντα στο πλαίσιο του σεβασμού των κριτηρίων και της εκπλήρωσης των προϋποθέσεων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με ομόφωνες αποφάσεις της».

Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως η Ελλάδα προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις «με ειλικρινή διάθεση» και «είναι πεπεισμένη ότι η επίλυση του ζητήματος θα απελευθερώσει μεγάλες προοπτικές συνεργασίας, προς όφελος των δύο λαών μας, αλλά και ολόκληρης της γειτονιάς μας, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».


Παράλληλα, υπογράμμισε πως «είναι σημαντικό, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να επικρατήσει μετριοπάθεια και αυτοσυγκράτηση» και πρόσθεσε ότι πρέπει «να αποφεύγονται αντιπαραγωγικές δηλώσεις που υπονομεύουν τις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων καλής γειτονίας και μας γυρνούν πίσω σε ένα βαλκανικό παρελθόν, που οι λαοί της περιοχής έχουν πληρώσει ακριβά και που πρέπει επιτέλους να αφήσουμε πίσω μας».

Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στην Πρίστινα και το Βελιγράδι, σχολιάζοντας πως είναι μαι εξέλιξη που δείχνει ότι «εάν υπάρχει πολιτική βούληση και πρυτανεύει η μετριοπάθεια, τότε μπορεί να προχωρήσει η λύση χρονιζόντων και σύνθετων ζητημάτων».

 
VORIA
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ