2013-05-21 15:40:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Σχολικά Mαγειρέματα με τον πολυβραβευμένο σεφ Γιάννη Λουκάκο
Για δεύτερη χρονιά φέτος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Πατρών θα διοργανώσει, την δραστηριότητα «Σχολικά Μαγειρέματα» για τους μαθητές όλων των τάξεων του νηπιαγωγείου και του δημοτικού.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα τη μαγειρική, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Εις το Έπακρον» στο Μιντιλόγλι, το πρωί του Σαββάτου 25 Μαΐου. Την οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει για δεύτερη χρονιά το «Πλήρωμα 94», ενώ φετινός καλεσμένος είναι ο δημοφιλής και πολυβραβευμένος σεφ Γιάννης Λουκάκος.

Ο στόχος της εκδήλωσης -που αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας- είναι να απασχοληθούν τα παιδιά σε δημιουργικές δραστηριότητες, εκτός της σχολικής αίθουσας, πρωταγωνιστώντας σε μία ευχάριστη και ταυτόχρονα διδακτική εμπειρία.. Τα παιδιά θα βάλουν τις ποδιές και τους σκούφους τους, θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες με θέμα τη μαγειρική και θα μαγειρέψουν στην κουζίνα μαζί με τον σεφ.


Το «Πλήρωμα 94» έχει προετοιμάσει υπαίθριες δράσεις, παιχνίδια και ερωτήσεις, με έμπνευση το βιβλίο του Γιάννη Λουκάκου «Chef από την αρχή». Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο του σεφ, το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2011, περιέχει μια μεγάλη ποικιλία συνταγών και απευθύνεται σε αρχάριους μάγειρες όλων των ηλικιών.

Εκτός από την 30μελή οργανωτική ομάδα από το «Πλήρωμα 94», τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου και το προσωπικό του «Εις το Έπακρον», τον Γιάννη Λουκάκο θα υποστηρίξει και ο Άγγελος Μπακόπουλος, γνωστός από τη συμμετοχή του στον τηλεοπτικό διαγωνισμό Master Chef 2.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη αντίστοιχη εκδήλωση, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Μάρτιο του 2012, στον ίδιο χώρο και με τους ίδιους συντελεστές, καλεσμένος σεφ ήταν ο Λευτέρης Λαζάρου. Το γεγονός πως τα «Σχολικά Μαγειρέματα» επαναλαμβάνονται φέτος, με ένα ακόμα ηχηρό όνομα της ελληνικής μαγειρικής, προσφέρει στους διοργανωτές ικανοποίηση και την αίσθηση της καθιέρωσης της δράσης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ