2013-05-24 22:53:03
Φωτογραφία για Συλλήψεις για εικονικούς γάμους στη Λάρνακα
Επιτήδειοι «χτένιζαν» τις Βιομηχανίες της Λεμεσού και του Ύψωνα, αναζητώντας υποψήφιους γαμπρούς από Ασιατικές χώρες, πρόθυμους να παντρευτούν εικονικά Ευρωπαίες, με στόχο να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στη Κύπρο ή σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Οι εικονικοί γάμοι πραγματοποιούνταν σε Δημαρχείο της περιφέρειας Λάρνακας και τα υποψήφια ζευγάρια κρατούσαν σειρά.... Χθες Πέμπτη 30χρονη Βουλγάρα πήγε με το νυμφικό για να παντρευτεί εικονικά και με αυτό συνελήφθη. Σήμερα που οδηγήθηκε με αυτό στο Δικαστικό Μέγαρο δεν έγινε δεκτή από το Δικαστήριο που έδωσε οδηγίες για να ντυθεί και μετά να παρουσιασθεί ενώπιον του... Το κύκλωμα τέλεσης εικονικών πολιτικών γάμων, με στόχο την εξασφάλιση της παραμονής αλλοδαπών στη Κύπρο πιστεύει ότι εξάρθρωσε η αστυνομική Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Λάρνακας, σε συνεργασία με την Κεντρική υπηρεσία και την Αστυνομία Ορόκλινης.

Ο εξεταστής της υπόθεσης αστυφ
. Χρίστος Πέτρου του Α.Σ. Ορόκλινης κατέθεσε ενώπιον της Ε.Δ. κ. Χριστιάνας Παρπόττα ότι την Πέμπτη γύρω στις 1.30 μ.μ. το μεσημέρι, αστυνομικοί της ΥΑΜ έθεσαν υπό παρακολούθηση το Δημαρχείο στη περιφέρεια Λάρνακας . Γύρω στις 3.10 μ.μ. επέδρασαν στα γραφεία του Μεγάρου και συνέλαβαν 12 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων. Κατασχέθηκαν επίσης διάφορα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία κάποιοι αλλοδαποί θα προχωρούσαν σε εικονικό γάμο, με στόχο είτε την παραμονή τους στη Ευρωπαϊκή Κύπρο για να μη απελαθούν είτε να εξασφαλίσουν Ευρωπαϊκό διαβατήριο το οποίο θα τους βοηθήσει να αναχωρήσουν για χώρα της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Συνελήφθησαν υπήκοοι της Βουλγαρίας, της Μπαγκλαντές και της Σρι Λάνκα. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνωμοσίας για την παράνομη παραμονή αλλοδαπών στη Κύπρο. Δύο υπήκοοι της Νιγηρίας και του Πακιστάν συνελήφθησαν για παράνομη παραμονή στη Κυπριακή επικράτεια.

O Αναπλ. εκπρόσωπος τύπου της Α. Δ. Λάρνακας, κ. Γιώργος Φουκκαρής, δήλωσε ότι «την Πέμπτη κατόπιν πληροφορίας ότι σε Δημαρχείο της επαρχίας Λάρνακας, θα τελούνταν εικονικοί γάμοι με τη συμμετοχή παράνομων αλλοδαπών, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών προέβηκαν στο συγκεκριμένο Δημαρχείο. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν εντός του κτιρίου 12 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων και κατόπιν ανακρίσεων που ακολούθησαν προέκυψε μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψη 2 κοινοτικών αλλοδαπών και 2 άλλων Ασιατικής καταγωγής για αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, υποβοήθησης παράνομης εισόδου και παραμονής στη δημοκρατία και ηθικής αυτουργίας, ενώ άλλοι 2 αλλοδαποί συνελήφθηκαν για αδίκημα παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας».

Δύο άλλοι ύποπτοι που συνελήφθησαν στο Δημαρχείο θα απελαθούν από την Κύπρο επειδή διαπιστώθηκε ότι βρισκόντουσαν παράνομα εδώ.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
FXOSLock: Cydia tweak new
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
FXOSLock: Cydia tweak new
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ