2013-06-19 15:28:01
Φωτογραφία για ΠΟΣΙΠΥ 19 06 2013 Περιστολή δαπανών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Προς 

Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλο

Κοινοποίηση 

Υπ. Υγείας, κ. Α. Λυκουρέντζο

Αν. Υπ. Υγείας, κ. Μ. Σαλμά

Π.Ι.Σ.

Σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους

Αθήνα, 19/06/2013

Αρ. Πρωτ. : 107

Περιστολή των δαπανών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σε συνάντηση μας στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά και πρόσφατα σε δημοσιεύματα του Τύπου ενημερωθήκαμε για το θέμα που ανέκυψε του εκτροχιασμού των δαπανών στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Θεωρούμε αναγκαίο να συνδράμουμε στην προσπάθεια σας για την περιστολή των δαπανών αυτών με θέσεις και προτάσεις της Ομοσπονδίας μας, γιατί και εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε απόλυτα αναγκαία την διατήρηση και την ενδυνάμωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Πρώτον, «χτυπήστε» την προκλητή ζήτηση και θα είμαστε δίπλα σας.

Γνωρίζετε με την πολύχρονη πείρα σας σαν Διοικητής ασφαλιστικών Οργανισμών ότι ο μόνος ασφαλής τρόπος γι’ αυτό είναι να πάψει το κίνητρο της «αμειβόμενης συνταγογράφησης».


Τη λύση εφάρμοσε για χρόνια το ΙΚΑ επιβάλλοντας το plafond στις απεικονιστικές εξετάσεις και προστάτεψε τον προϋπολογισμό του.

Εφαρμόζοντας το plafond μπορείτε και σε συνδυασμό με την προστασία του πληθυσμού από την υπερβολική έκθεση στην ιοντίζουσα ακτινοβολία να ορίσετε τον συνολικό αριθμό των εξετάσεων που θα αποζημιώνει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σύμφωνα με τον μέσο όρο του Ο.Ο.Σ.Α. και θα μοιραστεί αναλογικά στα διαγνωστικά εργαστήρια που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας τους.

Η χώρα μας στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που βρίσκεται είναι αρκετό και αναγκαίο να προσφέρει δωρεάν αυτό το αντικειμενικά αποδεκτό ύψος της παροχής. Αυτό επιπλέον σημαίνει για εσάς «κλειστό» προϋπολογισμό αφού ανάλογα περιορισμένη είναι και η δυνατότητα χρηματοδότησης σας.

Δεύτερον, επαναφέρετε το κλιμακωτό rebate επί του τζίρου των εργαστηρίων που πρόσφατα καταργήθηκε με βάση το κρατικό τιμολόγιο και ΟΧΙ τις ασφαλιστικές τιμές.

Το μέτρο αυτό που είχε συμφωνηθεί και είχε υπογραφεί στην πρώτη σύμβαση μας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. επιβάρυνε τους μεγάλους τζίρους με κλιμακωτή έκπτωση.

Είναι απόλυτα λογικό και δεν είναι δυνατόν σε τέτοια οικονομική κρίση να μην υπάρχει κλιμάκωση υποχρεώσεων στα υψηλά εισοδήματα ανάλογη με αυτή που υπάρχει στο φορολογικό μας σύστημα.

Αυτό θα δώσει άμεσα μεγάλη οικονομική ελάφρυνση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Τέλος, θεωρούμε αδιανόητη κάθε ενδεχόμενη μείωση των τιμών των διαγνωστικών εξετάσεων σε τιμοκατάλογο του 1991. 

Είμαστε στη διάθεση σας να σας συνδράμουμε σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου Ι. Κλεινάκης
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ