2013-06-21 01:51:04
Φωτογραφία για Στη Παλλήνη ο Δημήτρης Διαμαντίδης!
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά που συμμετέχουν φέτος στο... καλοκαιρινό camp της Telunicom Basketball Academy Club στην Παλλήνη, καθώς ο Δημήτρης Διαμαντίδης επισκέφθηκε της εγκαταστάσεις.

Οι λιλιπούτειοι φίλοι του μπάσκετ δέχτηκαν με ενθουσιασμό τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν αρνήθηκε ούτε να μοιράσει δεκάδες αυτόγραφα, ούτε και να παίξει ένα μόνο με τους επίδοξους μελλοντικούς αστέρες του αθλήματος.

Ένας εκ των ιδρυτών της Ακαδημίας μαζί με τους Ομπράντοβιτς, Ιτούδη και Ρεγγίνα, ο Κώστας Παταβούκας καλωσόρισε τον Δημήτρη Διαμαντίδη λέγοντας:"Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο παίκτης που δίνει τον απόλυτο ορισμό στην έννοια της ομαδικότητας. Είναι μια εξαιρετική μονάδα, ένας πρωταγωνιστής, αλλά παράλληλα έχει τη μοναδική ικανότητα να αναδεικνύει την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Αυτό είναι και το νόημα του μπάσκετ. Είναι ηγέτης και ταυτόχρονα εργάτης".


Από την πλευρά του, ο Διαμαντίδης κάλεσε τους μικρούς καλαθοσφαιριστές να δουλεύουν σκληρά στην προπόνηση: "Να δουλεύετε στην προπόνηση, είναι πολύ σημαντικό στην ηλικία που είστε και να χαίρεστε την προπόνηση και το παιχνίδι. Να μάθετε επίσης να συγχωρείτε τα λάθη των συμπαικτών σας», είπε ο Δημήτρης Διαμαντίδης μιλώντας στα παιδιά και κατέληξε: «Στην ηλικία σας εγώ δεν είχα τη δυνατότητα να προπονούμαι σε τόσο καλές συνθήκες και να συμμετέχω σε καλοκαιρινά καμπ. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν για την εξέλιξη σας στο μπάσκετ".

Στη συνέχεια, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών.

-Για το πώς αισθάνθηκε στη διακοπή του τρίτου τελικού: "Είναι πολύ άσχημο, καθώς όλη τη χρονιά ουσιαστικά προετοιμαζόμαστε και εμείς και ο Ολυμπιακός γι’ αυτή τη σειρά των αγώνων. Κάποιοι απ’ έξω αποφάσισαν να το σταματήσουν. Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει ακόμα, οι φίλαθλοί μας να είναι σε ένα ψηλότερο επίπεδο έτσι ώστε να τελειώνουν τα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία ποιος ήταν ο νικητής και ποιος ο χαμένος, αλλά η προσπάθεια όλων των αθλητών".

-Για το πόσα χρόνια θα παίξει ακόμα: "Εύχομαι να είμαι δυνατός και υγιής και να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα. Πιστεύω ότι τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα θα συνεχίσω να αγωνίζομαι".

-Για το πως ένιωσε που δεν ήταν στο φετινό Final-4 που κατέκτησε ο Ολυμπιακός: "Σίγουρα όταν το βλέπεις απ’ το σπίτι σου ζηλεύεις, θα ήθελες να είσαι εκεί. Είναι σημαντικό πάντως και για τη χώρα και το μπάσκετ μας, που μια ομάδα από την Ελλάδα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο και να κατακτήσει τη διοργάνωση".

-Για το πώς έφθασε σε τόσο υψηλό επίπεδο: "Με δουλειά και προπόνηση. Και εσείς πρέπει να έχετε ένα στόχο στο μυαλό σας και να προσπαθείτε να βελτιώνεστε".

-Για την απόφασή του να μην παίζει πια στην εθνική ομάδα:"Στεναχωριέμαι πολύ που δεν συμμετέχω στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας, όμως πλέον δεν μπορώ να παίζω χειμώνα-καλοκαίρι. Δεν αντέχει πια το σώμα μου".

-Για τον συμπαίκτη που ξεχωρίζει από τη φετινή ομάδα: "Όλοι οι συμπαίκτες μου έχουν το δικό τους ρόλο στην ομάδα, αλλά θα έλεγα ότι ο Στεφάν Λάσμε, είναι αυτός που μου ταιριάζει και με βοηθάει περισσότερο στο παιχνίδι μου".

-Για τους προπονητές που έχει ξεχωρίσει στην καριέρα του: "Όλοι οι προπονητές που έχω δουλέψει με έχουν βοηθήσει στην καριέρα μου. Ο Κώστας Πιλαφίδης είναι αυτός με τον οποίο ξεκίνησα και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω. Με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήρθα στον Παναθηναϊκό, έζησα απίστευτες στιγμές και με βοήθησε να δω το μπάσκετ διαφορετικά. Και φυσικά φέτος, είχα μια καταπληκτική συνεργασία με τον Αργύρη Πεδουλάκη".

Μετά την... «ανάκριση» σειρά είχε η δράση! Αθλητές της Ακαδημίας έπαιξαν «μονό» με τον Διαμαντίδη, ενώ στο τέλος όλα τα παιδιά πήραν αυτόγραφο από τον σούπερ σταρ των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη περίοδος του καλοκαιρινού camp της Teleunicom Basketball Academy Club, ολοκληρώνεται το πρωί του Σαββάτου (22/6) με τους τελικούς των διαγωνισμών και τις βραβεύσεις των νικητών. Η δεύτερη περίοδος , θα διεξαχθεί στη Ρόδο από τη Δευτέρα 24 Ιουνίου έως το Σάββατο 29 Ιουνίου.

pallinipress.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ