2013-06-21 02:40:04
Φωτογραφία για Αυξάνεται η διαφθορά στην Αλβανία
«Στην Αλβανία παρατηρείται αύξηση του φαινομένου της διαφθοράς και παρακμή της δημοκρατίας» αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην έκθεση της οργάνωσης «Freedom House» για τις «χώρες σε μεταβατικό στάδιο», στην οποία περιλαμβάνεται και η Αλβανία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η έκθεση κάνει, επίσης, λόγο για επιδείνωση της εικόνας σε ό,τι αφορά την κεντρική διακυβέρνηση. «Μέχρι το 2004, η εκλογική διαδικασία γνώριζε μόνο πτώση.

Επίσης και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. Το επίπεδο της διαφθοράς είναι ίδιο όπως και το 2004, όταν τη χώρα κυβερνούσε ο Φάτος Νάνο... και λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς τα αποτελέσματα είναι λιγοστά... Στο σύνολό της, η κατάσταση της δημοκρατίας είναι χειρότερη από ό, τι το 2004» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Το δικαστικό σύστημα είναι σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι το 2004, ενώ η διακυβέρνηση είναι πολύ χειρότερη από ό,τι την περίοδο 1997 - 2005, που τη χώρα κυβερνούσαν οι Σοσιαλιστές» τονίζεται στην έκθεση, σύμφωνα με την οποία, «το δικαστικό σώμα εξακολουθεί να υποφέρει από τις πολιτικές πιέσεις και παρεμβάσεις». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ