2013-06-21 08:27:03
Φωτογραφία για Ρεκόρ ατμοσφαιρικής μόλυνσης στη Σιγκαπούρη
Η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στη Σιγκαπούρη επιδεινώθηκε σήμερα φτάνοντας σε «επικίνδυνα» επίπεδα, καθώς ο καπνός από τις φωτιές στην Ινδονησία κάλυψε τον ουρανό πάνω από την πλούσια αυτή πόλη-κράτος αλλά και πάνω από τμήματα της Μαλαισίας με αποτέλεσμα, μάλιστα, να προκληθούν προβλήματα σε ορισμένες επιχειρήσεις και στις μετακινήσεις.

Στη Σιγκαπούρη, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έδιναν περισσότερο χρόνο στα αεροσκάφη για την προσγείωση ή την απογείωσή τους στο αεροδρόμιο Τσανγκί -σημαντικό κόμβο των αερομεταφορών- εξαιτίας της ελλιπούς ορατότητας.

Οι εργασίες σε πολλά εργοτάξια της Σιγκαπούρης διεξάγονταν με αργότερους ρυθμούς και ελάχιστοι εργάτες βρίσκονταν σε εξωτερικούς χώρους. Η αλυσίδα φαστ-φουντ Μακντόναλντς, για παράδειγμα, διέκοψε προσωρινά την υπηρεσία παράδοσης κατ' οίκον σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε ορισμένα σημεία της Μαλαισίας, η ποιότητα του αέρα επίσης έφθασε σε «επικίνδυνα» επίπεδα, ενώ ένα αεροδρόμιο της Ινδονησίας, που λειτουργεί ως βάση για κάποιες από τις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας Chevron, έκλεισε εξαιτίας του καπνού.


Η Σιγκαπούρη κάλεσε την Ινδονησία να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. «Καμία χώρα ή εταιρεία δεν έχει το δικαίωμα να μολύνει τον αέρα εις βάρος της υγείας των κατοίκων της Σιγκαπούρης», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο υπουργός Περιβάλλοντος και Θαλάσσιων Πόρων Βιβιάν Μπαλακρισνάν.

Ο ίδιος είπε ότι η Σιγκαπούρη απέστειλε επιτροπή αξιωματούχων για να συμμετάσχει σε επείγουσα σύσκεψη στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα.

Το παράνομο κάψιμο των δασών στη νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας -που βρίσκεται στα δυτικά της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας-, για την δημιουργία φυτειών φοινικέλαιου, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, ιδιαίτερα έντονο την περίοδο της ξηρασίας από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο.

Ινδονήσιοι αξιωματούχοι επιχείρησαν να αποποιηθούν της ευθύνης υπαινισσόμενοι ότι εταιρείες που εδρεύουν στη Σιγκαπούρη ενδέχεται να ευθύνονται μερικώς για τις φωτιές.

Όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιεν Λουνγκ, το νέφος μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται για εβδομάδες ή ακόμη και για μεγαλύτερο διάστημα. Ο ίδιος προειδοποίησε για επιπτώσεις σε όσες εταιρείες της Σιγκαπούρης τυχόν βρεθούν υπεύθυνες για τις φωτιές.

Η Σιγκαπούρη, μάλιστα, προμήθευσε -όπως είπε ο ίδιος- με δορυφορικούς χάρτες την Ινδονησία προκειμένου να εντοπίσει τους υπεύθυνους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Ινίγο Λόπεθ στον ΠΑΟΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Ινίγο Λόπεθ στον ΠΑΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ