2013-07-02 09:11:23
Φωτογραφία για Ακροδεξιό φάλτσο του Πολύδωρα...!!!
Εμφανίζεται υπέρμαχος της συνεργασίας ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή. Δημιουργεί ισχυρούς κραδασμούς στη δικομματική κυβέρνηση αλλά και στους ηγέτες που τη στηρίζουν.

Μας έπιασε η ευαισθησία για τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι ψηφισμένη από 600.000 κόσμο; Θα ψηφιστεί από 1 εκατ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του συντάγματος της Βαϊμάρης;

Νέο μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» προκαλεί στον κ. Αντ. Σαμαρά η παρέμβαση του κ. Β. Πολύδωρα, ο οποίος, εκπλήσσοντας δυσάρεστα τους πάντες, εντός και εκτός ΝΔ, τάχθηκε δημόσια υπέρ της πολιτικής συνεργασίας του κόμματός του ακόμη και με τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, πριν καν κοπάσει ο θόρυβος σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μ. Βορίδη για τον Ανδρ. Παπανδρέου και 24 ώρες μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος χαρακτήρισε ναζιστικό κόμμα τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Πολύδωρας αυτή τη φορά είναι εκείνος που δοκιμάζει τις αντοχές της δικομματικής κυβέρνησης αλλά και των πολιτικών ηγετών που τη στηρίζουν.


Σε δηλώσεις του χθες (ρ/ς Real) τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας της ΝΔ ακόμη και με το συγκεκριμένο ναζιστικό μόρφωμα, εκτιμώντας μάλιστα ότι αυτός ο φορέας δεν μπορεί να αγνοηθεί, καθώς έχει ενισχύσει την επιρροή του στην κομματική βάση.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, αφού επεσήμανε ότι «χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα», τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν περιλαμβάνει και τη Χρυσή Αυγή σε αυτή την ανάγκη συνεννόησης - συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων: «Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για τη Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο; Θα ψηφιστεί από 1 εκατ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του συντάγματος της Βαϊμάρης; Το ξέρουν το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουν ότι ήταν το πιο προχωρημένο σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορίας του συνταγματικού δικαίου της Γερμανίας;».

Ακόμη, κάλεσε - χρησιμοποιώντας μάλλον ειρωνικό ύφος- τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας (και προφανώς και τη ΝΔ) που απορρίπτουν κάθε συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο συνεργασίας με το εν λόγω κόμμα, να το θέσουν εκτός νόμου. «Οσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Αρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος. Γίνονται αυτά τα πράγματα;», κατέληξε.

Η παρέμβαση του κ. Πολύδωρα προκάλεσε την οργή των στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου.

Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά έκαναν λόγο για «προσωπικές απόψεις» που καμία σχέση δεν έχουν με τις θέσεις της ΝΔ και εκείνες του ίδιου του πρωθυπουργού. Τελικά κρίθηκε σκόπιμο η απάντηση - αποδοκιμασία να προέλθει από τη ΝΔ, η εκπρόσωπος της οποίας, κ. Α. Ασημακοπούλου, δήλωσε: «Περίεργη δήλωση... Γιατί είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί». Η τοποθέτηση αυτή, που προφανώς έγινε κατόπιν συνεννόησης της κ. Ασημακοπούλου με το Μέγαρο Μαξίμου, ερμηνεύθηκε από πολλούς ως μια «αυστηρή προειδοποίηση» προς τον κ. Πολύδωρα, και τα ίδια πρόσωπα σημείωναν ότι, εάν επιμείνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, τότε η αντίδραση θα είναι ακόμη πιο έντονη... Ωστόσο, ο κ. Πολύδωρας δεν σταμάτησε στη δήλωσή του περί συνεργασίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή. Στην ίδια συνέντευξη επιχείρησε να αποδομήσει την εικόνα που εμφανίζει ο κ. Σαμαράς για τη χώρα, ενώ απέρριψε τα περί «σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα» που προβάλλει το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, αφού χαρακτήρισε τα περί «success story» ως «ψυχολογική ένεση», προσέθεσε: «Αυτό που με ενοχλεί και που ήταν το κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας εμφάνισης στον λαό και της εμπιστοσύνης που μας έδειξε το 2012 είναι ότι πάμε για αναδιαπραγμάτευση, αυτή η έννοια της αναδιαπραγμάτευσης κάθε 24ωρο που περνάει γίνεται εντονότερη.

Διότι όλα τα μερικότερα που είναι σαν μέσα σωτηρίας, είναι βηματισμοί στο τέλμα. Γίνεται προσπάθεια, αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στη διαπραγμάτευση. Αυτό που με ενοχλεί είναι η στάση της τρόικας. Βιάζουν τη λογική μας, παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής, αυτό είναι ίδιο των αυταρχιών». Τέλος, χαρακτήρισε «σωστή μεν, άκαιρη δε» την τοποθέτηση του κ. Βορίδη για τον Ανδρ. Παπανδρέου.

Αργά χθες το απόγευμα και αφού είχε προηγηθεί η αποδοκιμασία των αρχικών του δηλώσεων από τη ΝΔ, ο κ. Β. Πολυδώρας επιχείρησε να ανασκευάσει με νεότερη τοποθέτησή του (ΣKAΪ). «Δεν μίλησα για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Εγώ έκανα λόγο για σύμπτυξη εθνικού μετώπου άμυνας απέναντι στην τρόικα. Οποιος λέει ότι δεν μιλάει με το 1 εκατ. ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι εκτός χρόνου και τόπου», σημείωσε.

Γιάννης Σαραντάκος / ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ