2013-07-02 09:08:50
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ Ξαφνικό ταξίδι στη Μόσχα...!!!
Οι συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με εκπροσώπους ρωσικών κομμάτων στη Μόσχα γίνονται σε μια σημαντική συγκυρία, καθώς έχουν προηγηθεί οι εξελίξεις στο θέμα της πώλησης της ΔΕΠΑ

Αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Μόσχα, συμμετέχοντας σε αποστολή του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θα έχει σήμερα διμερείς συναντήσεις με τις ηγεσίες των κομμάτων της κρατικής Δούμας. Το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Μόσχα -μαζί του είναι ο διευθυντής του γραφείου του Νίκος Παππάς και ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ησυχος- είναι και προπομπός του επίσημου ταξιδιού στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο.

Οι σημερινές συναντήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα κόμματα της κρατικής Δούμας αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά και το ναυάγιο πώλησης της ΔΕΠΑ στους Ρώσους.


Στελέχη της Κουμουνδούρου πάντως απέφευγαν κάθε σχολιασμό του αιφνιδιαστικού ταξιδιού του κ. Τσίπρα στη Μόσχα -σημειώνεται ότι επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό-, ενώ απέδιδαν ιδιαίτερη σημασία και στη νέα επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο, με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διμερείς επαφές

Χωρίς να υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άφηναν να εννοηθεί ότι οι συναντήσεις που θα έχει ο κ. Τσίπρας με Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους θα είναι σε ανώτατο επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διμερείς επαφές ώστε να αποσαφηνιστεί το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Τσίπρα τον Σεπτέμβριο με τους Ρώσους αξιωματούχους. Το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Μόσχα προετοιμάζεται από τις αρχές του χρόνου. Στα μέσα Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθη στη δεξίωση που παρέθεσε η ρώσικη πρεσβεία - με αφορμή την Ημέρα των Διπλωματών.

Στο περιθώριο της δεξίωσης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη Βλαντιμίρ Τσικβισβίλι, διάρκειας μισής ώρας, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η προετοιμασία της επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα.

Μετά τα ταξίδια του κ. Τσίπρα στη Λατινική Αμερική -Βραζιλία και Αργεντινή- και στις ΗΠΑ, και πρόσφατα στην Πορτογαλία και την Ισπανία, όπως φαίνεται ανοίγει ένας νέος κύκλος στον οποίο εντάσσονται επισκέψεις σε χώρες όπως Ρωσία, Νότια Αφρική και Κίνα.

Ανοικτό είναι ακόμη ένα δεύτερο ταξίδι στις ΗΠΑ, πολύ πιθανόν στο τέλος του χρόνου. Ο προγραμματισμός των επόμενων επισκέψεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πρωτεύουσες χωρών και οι συναντήσεις του με κυβερνητικούς αξιωματούχους εντάσσονται και στον σχεδιασμό της Κουμουνδούρου για την αναβάθμιση της εικόνας του ως υποψήφιου πρωθυπουργού της χώρας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ / ethnos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ