2013-07-05 11:27:04
Φωτογραφία για Το ταξίδι - ζωής κατέληξε στον θάνατο
«Ολα καλά, φεύγουμε τώρα για αεροδρόμιο». Αυτό το μήνυμα είχε στείλει στην αδερλφή της και τη μητέρα της η 24χρονη Ιωάννα Θωμοπούλου, κόρη του γνωστού κοσμηματοπώλη Γιώργου Θωμόπουλου, από την Πάτρα, λίγο πριν επιβιβαστεί σε ταξί για το αεροδρόμιο Phillip Goldson στην πόλη Μπελίζε του Μεξικού.

Μερικά λεπτά αργότερα, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και καρφώθηκε σε ένα λεωφορείο.

Η κατάληξη ήταν να χάσει επί τόπου τη ζωή της η 24χρονη Ιωάννα Θωμοπούλου, η φίλη της Angie Bugeja από τη Μάλτα, 23 ετών και μια ακόμη νεαρή φίλη τους από τις ΗΠΑ. Νεκρός και ο οδηγός του ταξί.

Η Ιωάννα είχε πάει από τον περασμένο Μάιο στο Μεξικό στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος. Ηταν απόφοιτη του Τμήματος ΜΜΕ της Παντείου. Στο ίδιο μεταπτυχιακό μετείχαν και οι δύο φίλες της, από ΗΠΑ και Μάλτα.

Σκοπός τους να καταγράψουν τις πολιτιστικές συνήθειες των Μάγια, καθώς η Ιωάννα έδειχνε ζωηρό ενδιαφέρον να ακολουθήσει πολιτιστική κατεύθυνση μετά τις σπουδές της.


Την Τετάρτη, οι τρεις φίλες θα πετούσαν για τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου θα έμεναν στο σπίτι της Αμερικανίδας συμφοιτήτριάς τους, ενόψει της 4ης Ιουλίου, που γιορτάζεται με λαμπρότητα σε όλες τις πόλεις. Ηταν ο ενδιάμεσος σταθμός πριν από το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα.

Πολύ συχνά, η κοπέλα τηλεφωνούσε στους γονείς της για να τους ενημερώνει για το πώς περνούσε στο Μεξικό. Εμενε στην περιοχή Sant Ignasio και τους μιλούσε μαγεμένη από τις συνθήκες διαβίωσής της σε μικρά σπιτάκια.

Το συγκλονιστικό ταξίδι της Ιωάννας θα συνεχιζόταν και στις ΗΠΑ, όπου διψούσε να ζήσει και άλλες εμπειρίες και να ρουφήξει εικόνες μαγικές. Δεν πρόλαβε, όμως, καθώς η μοίρα έδειξε το σκληρότερο πρόσωπό της.

«Ηταν ενθουσιασμένη. Το συγκεκριμένο αποτελούσε για την Ιωάννα ταξίδι-ζωής» ανέφερε στην «Π» συγγενικό πρόσωπο.

Το τηλεφώνημα που έγινε προς τους γονείς της Γιώργο και Ολυμπία από την ελληνική πρεσβεία πάγωσε για πάντα τον χρόνο. Δεν ήταν από την Ιωάννα, αλλά από υπάλληλο της πρεσβείας, που μετέφερε το θλιβερό μαντάτο. Σοκαρισμένη και η μεγαλύτερη αδερφή της Τέτη, που δεν θα αντικρίσει ξανά το χαμόγελό της.

Ο θάνατος της κοπέλας κυκλοφόρησε σαν κεραυνός σε όλη την πόλη, καθώς οι γονείς της διατηρούν χρυσοχοείο στην Κορίνθου, κοντά στην Ερμού.

Η σορός της αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα στην Ελλάδα.
pelop.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ