2013-07-08 09:04:59
Φωτογραφία για Διαγωνισμός για 20 γραμματείς στα στρατιωτικά δικαστήρια
Διαγωνισμό για είκοσι μόνιμους αξιωματικούς στρατιωτικούς δικαστικούς γραμματείς θα διενεργήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του Σώματος Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΘΑ, λόγω έλλειψης, αναμένεται να ζητήσει την πρόσληψη τουλάχιστον 20 ατόμων, ελπίζοντας ότι θα λάβει το "πράσινο φως" από τα υπουργεία Αμυνας και Οικονομικών. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε σχετικό προεδρικό διάταγμα με το οποίο αποσαφηνίζεται πλήρως ο τρόπος διενέργειας του αναμενόμενου διαγωνισμού και ορίζεται τι θα περιλαμβάνει η προκήρυξη των θέσεων.

Η διαδικασία επιλογής

Σύμφωνα με το ethnos.gr, μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών καθορίζονται οι Επιτροπές ενώπιον των οποίων διενεργούνται οι προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι προκαταρκτικές εξετάσεις είναι υποχρεωτικές για όλους τους υποψήφιους.


Οι υγειονομικές εξετάσεις γίνονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί κρίσεων της σωματικής ικανότητας των στρατιωτικών που αφορούν στους Αξιωματικούς που κατατάσσονται απευθείας στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ολοι οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, για τη διαπίστωση της καταλληλότητάς τους για σταδιοδρομία στις Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ οι δοκιμασίες αυτές χωρίζονται σε γραπτές (τεστ προσωπικότητας) και προφορικές για τις οποίες τηρούνται πρακτικά. Επιπλέον, οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες σε αγωνίσματα.

Γραπτή διαδικασία και αγωνίσματα

Στη γραπτή διαδικασία, τα εξεταστέα μαθήματα είναι τα εξής: Λεκτικές Δεξιότητες και Κατανόηση Κειμένου, Στοιχεία Ποινικού Δικαίου Ποινικός Κώδικας (ΠΚ), Στοιχεία Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, Kώδικας Ποινικής Δικονομίας (ΚΠΔ) και τέλος, Στοιχεία Στρατιωτικού Ποινικού Δικαίου Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας (ΣΠΚ).

Τα αγωνίσματα στα οποία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι είναι:

Δρόμος 100 μέτρων, Δρόμος 1.000 μέτρων, Αλμα σε ύψος με φόρα, Αλμα σε μήκος με φόρα και ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ).

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα για τους δρόμους μίας προσπάθειας και για τα άλματα και τις ρίψεις τριών προσπαθειών. Η σειρά διεξαγωγής των αγωνισμάτων καθορίζεται με την προκήρυξη πλήρωσης θέσεων, ενώ όσοι επιτύχουν στον διαγωνισμό και καταταγούν στο Σώμα, υποβάλλουν με την κατάταξή τους υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνουν ότι αποδέχονται να υποβληθούν σε έλεγχο για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Απαραίτητα προσόντα

Οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό κατατάσσονται στο Σώμα αυτό, με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή να είναι ομογενείς αλλοδαποί.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους, να είναι κατάλληλοι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί κρίσης της σωματικής ικανότητας των στρατιωτικών, να κριθούν κατάλληλοι στις ψυχοτεχνικές εξετάσεις και επιτυχόντες στις αθλητικές δοκιμασίες, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές, να είναι πτυχιούχοι Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πανεπιστημιακού Τομέα, της Ελλάδας ή του Εξωτερικού, να γνωρίζουν την αγγλική ή τη γαλλική, ή τη γερμανική γλώσσα σε τουλάχιστον καλό επίπεδο και, τέλος, να έχουν γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Δικαιολογητικά

Μερικά από τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αίτηση, δύο έγχρωμες φωτογραφίες κεφαλής, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της Αστυνομικής Ταυτότητας του υποψηφίου, πιστοποιητικό οικείου Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού, με φωτογραφία του υποψηφίου, πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης της αρμόδιας Στρατολογικής Υπηρεσίας, ενώ για όσους υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις, ως μόνιμοι ή εθελοντές, απαιτείται πλήρες Αντίγραφο Φύλλου Μητρώου τους από την αρμόδια Διεύθυνση του οικείου Κλάδου στην οποία τηρούνται τα ατομικά έγγραφά τους.

Εξεταστέα ύλη

Τα εξεταστέα μαθήματα γραπτής δοκιμασίας και η ύλη τους καθορίζονται ως εξής:

α. Λεκτικές δεξιότητες και κατανόηση κειμένου

β. Στοιχεία Ποινικού Δικαίου

Ποινικός Κώδικας (ΠΚ)

Αρθρα 1 - 120, 134 - 152, 202 - 206, 216 - 263α, 299 - 315Α, 322 - 353, 361 - 406Α.

γ. Στοιχεία Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας (ΚΠΔ)

Αρθρα 1-13, 27-376, 417-426, 432-435, 462-530

δ. Στοιχεία Στρατιωτικού Ποινικού Δικαίου

Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας (ΣΠΚ)

Αρθρα 1-107, 140-155, 167-228

Τι θα περιλαμβάνει η προκήρυξη

Η προκήρυξη για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων στο Σώμα Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων θα εκδοθεί τουλάχιστον δύο μήνες πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών και θα περιλαμβάνει:

α. Τον αριθμό των προς πλήρωση κενών οργανικών θέσεων.

β. Τα προσόντα των υποψηφίων.

γ. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, την προθεσμία και τον τρόπο υποβολής τους.

δ. Τον τόπο, τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής της υγειονομικής και ψυχοτεχνικής εξέτασης και αθλητικής δοκιμασίας των υποψηφίων, τη σειρά με την οποία αυτές διεξάγονται, τα αθλήματα και τις απαιτούμενες επιδόσεις σ' αυτά.

ε. Τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές στις οποίες παραπέμπονται για εξέταση οι υποψήφιοι.

στ. Τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού.

ζ. Τα εξεταστέα μαθήματα καθώς και την εξεταστέα ύλη αυτών.

η. Κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Π.Δ. 115/2013, που ορίζει τα πάντα γύρω από τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ