2013-07-09 09:54:39
Φωτογραφία για ΤΩΡΑ –130 μετανάστες στο σκάφος που μπάζει νερά
Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το πρωί στις λιμενικές αρχές του νησιού μετά από σήμα κινδύνου που εξέπεμψε ιστιοφόρο σκάφος για εισροή υδάτων το οποίο πλέει νοτιοανατολικά της Κρήτης κοντά στο Κουφονήσι. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ιεράπετρας Σήφη Αναστασάκη για το πλοιάριο που μπάζει νερά 30 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κουφονησίου και μεταφέρει σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες 130 άτομα.

Όπως έγραψε το prismanews.gr, σκάφος του Λιμενικού, ναυαγοσωστικό και πλοίο του πολεμικού ναυτικού βρίσκονται στην περιοχή. Το σκάφος – τύπου γιωτ - αναμένεται να οδηγηθεί στην Ιεράπετρα σε τρεις περίπου ώρες, προκειμένου να αποβιβαστούν οι επιβαίνοντες σε αυτό.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν παράγοντες της Δημοτικής Αρχής και ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Γιάννης Παπαδάκης, ενώ ο Δήμαρχος βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με τον επικεφαλής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Περάκη όσο και με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιο Δεικτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Καστρινάκη, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν απ’ όλες τις πλευρές μετά την αποβίβαση των επιβαινόντων στο σκάφος.


Προς το παρόν αναζητείται χώρος για την προσωρινή φιλοξενία. Προσπαθούμε να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για να είμαστε έτοιμοι σε τρεις περίπου ώρες που θα φτάσει το σκάφος. Όπως μαθαίνουμε είναι παρά πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στο σκάφος και είναι δύσκολο να εξευρεθεί χώρος αφού δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές. Ευελπιστούμε πως η πολιτεία θ’ αντιδράσει έγκαιρα κι αποτελεσματικά για να αποφύγουμε σοβαρά προβλήματα, επεσήμανε ο κ. Αναστασάκης.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ