2013-07-10 02:07:04
Φωτογραφία για Πάγκαλος: «κομμουνιστική η ΕΡΤ» Κανέλλη: «είναι προσβολή»
Στον Θόδωρο Πάγκαλο και τα όσα είπε χαρακτηρίζοντας την ΕΡΤ «κομουνιστικό όργανο» απάντησε από το βήμα της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου συζητείται το σχετικό σχέδιο νόμου, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ μίλησε για «προσβολή» τόσο εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, που από το 5% πήγε στο 27% όπως είπε, όσο και εις βάρος του ΚΚΕ που καλείται να απολογηθεί για τον Νικόλαο Βουλπιώτη, όπως είπε, σημειώνοντας ότι ακριβώς για αυτό δεν έγινε ταξική κριτική στο νομοσχέδιο, διότι «ιδρυτής του εθνικού, δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης, ήταν και ιδρυτής των ταγμάτων ασφαλείας και εκπρόσωπος της Siemens στην Ελλάδα, ο Νικόλαος Βουλπιώτης». Συνέχισε, δε, λέγοντας πως το «όλοι μαζί τα φάγαμε», πάει να γίνει «όλοι μαζί τα διοικήσαμε», προκειμένου να… επιμεριστεί η ευθύνη.

Κατά τα λοιπά, η κ.Κανέλλη έκανε λόγο για μία δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα είναι όργανο του υπουργού Οικονομικών και άσκησε κριτική ως προς τη νομοθέτηση επί εννοιών όπως «εγνωσμένου κύρους», αναρωτηθείσα ποιος θα το κρίνει αυτό όταν πρόκειται για δημοσιογράφους. «Θα κάνουμε δημοψήφισμα περί εγνωσμένου κύρους;», διερωτήθηκε.

Η ίδια μίλησε για «state business» και φαινόμενο κατά το οποίο το Κράτος κάνει ΣΔΙΤ με τον εαυτό του. Αναρωτήθηκε δε, πώς θα είναι ανεξάρτητοι οι υπάλληλοι όταν βρίσκονται υπό μία συνεχή επίκληση για το αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. «Προϋπόθεση για την ανεξαρτησία είναι η μόνιμη και καλά αμειβόμενη εργασία», είπε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ