2013-07-15 19:04:42
Φωτογραφία για ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ... ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΠΕΤΓΟΥΕΪ!
Ο Πέτγουεϊ μίλησε για πρώτη φορά από τότε που υπέγραψε στον Ολυμπιακό για τα όνειρά του, για τους στόχους του Ολυμπιακού και αποκάλυψε πότε θα είναι η επόμενη φορά που θα πάρει μικρόφωνο και θα τραγουδήσει.

Πραγματικά απολαυστικός στη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Γαύρος" ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως αντέδρασες όταν έμαθες το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν με ενημέρωσαν για την πρόταση του Ολυμπιακού, κυκλοφορούσα με το χαμόγελο του… τρελού. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ από τους Χάρλεμ Γκλομπτρότερς πως θα βρισκόμουν στον πρωταθλητή Ευρώπης. Δεν είναι απλά ένα βήμα στην καριέρα μου, είναι ένα άλμα. Δεν σκέφτηκα το παραμικρό για να απαντήσω θετικά και απλά ενημέρωσα τον ατζέντη μου να τελειώσει γρήγορα την υπόθεση.

Ε: Κατά τη διάρκεια των ημιτελικών των πλέι οφ είχες στο μυαλό σου να παίξεις καλύτερα από το συνηθισμένο, όχι μόνο για να νικήσετε, αλλά και να τραβήξεις την προσοχή των ανθρώπων του Ολυμπιακού;


Α: Κοίτα, κάθε παίκτης όταν αντιμετωπίζει τόσο σπουδαίες ομάδες, θέλει να παίζει καλά. Εγώ απλά ήθελα να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου, ωστόσο σκεφτόμουν πως 1-2 καλές εμφανίσεις απέναντι στον Ολυμπιακό θα… ακούγονταν στην Ευρώπη.

Ε: Πλέον όλη Ευρώπη θα σε παρακολουθεί θέλοντας και μη, αφού θα παίζεις στον Ολυμπιακό.

A: (γελάει) Πιο δύσκολο μου φαίνεται αυτό. Μου αρέσει όμως, μου αρέσει η πρόκληση ότι θα προπονούμαι καθημερινά με καλύτερους παίκτες, θα με βοηθήσει να βελτιωθώ σαν παίκτης. Ξέρω πως δεν θα μου χαριστεί τίποτα, αλλά το να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο είναι κάτι που διεκδικούσα χρόνια τώρα και δεν θέλω να χάσω την ευκαιρία.

Ε: Οταν έβαλες την υπογραφή σου στο συμβόλαιο, έκανες ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν και σε όλες τις δυσκολίες τις οποίες πέρασες;

A: Φυσικά και το έκανα. Ξέρεις μεγαλώνοντας στις ΗΠΑ το μόνο που σκέφτεσαι είναι το ΝΒΑ. Εγώ ξαφνικά αντί για το ΝΒΑ βρέθηκα στους Γκλομπτρότερς που δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δεν περίμενα να βρεθώ στην Ευρώπη. Τελικά ήρθα στην Ελλάδα και μέσα σε τρία χρόνια κατάφερα να υπογράψω με τον Ολυμπιακό. Οι απαιτήσεις πάντως συνεχώς ανεβαίνουν.

Ε: Αφού μίλησες για απαιτήσεις, φαντάζομαι πως γνωρίζεις πως όταν χάνει ο Ολυμπιακός είναι είδηση και στη νοοτροπία των Ελλήνων μία καλή ευκαιρία να ασκήσουν κακή κριτική. Είσαι έτοιμος να μπαίνεις στο παρκέ και να ξέρεις πως είναι ανάγκη να νικήσεις;

Α: Θα σου πω κάτι. Οταν πήγα στο Ρέθυμνο το μόνο που ήθελαν ήταν να μείνουμε στην κατηγορία. Δεν περίμεναν κάτι άλλο. Την τελευταία χρονιά ήθελαν όλοι να χάνουμε μόνο από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Η πίεση εννοείται και θα είναι πολύ μεγαλύτερη στον Ολυμπιακό, αλλά στο δικό μου μυαλό, που σκέφτομαι απίστευτα ανταγωνιστικά, όποτε μπαίνω στο παρκέ θέλω να κερδίζω. Η πίεση του κόσμου και των μέσων ενημέρωσης είναι μέρος του παιχνιδιού οπότε δεν έχω παρά να ανταποκριθώ και σε αυτό το κομμάτι.

Ε: Μέχρι πριν από δύο μήνες παρακολουθούσες την Ευρωλίγκα από την τηλεόραση, τώρα θα είσαι μέρος της…

Α: Προσπαθούσα να μη χάνω παιχνίδι της Ευρωλίγκας στην τηλεόραση και πάντα πίστευα πως θα μπορούσα να αντιμετωπίσω κι εγώ τέτοιους παίκτες. Να που θα έχω την ευκαιρία.

Ε: Πιστεύεις πως θα δυσκολευτείς στην αρχή ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια;

A: Εχω κάνει κι εγώ την έρευνά μου (γελάει), με όποιον μιλάω μου αναφέρει πως οι διαιτητές αφήνουν τις επαφές και δεν σφυρίζουν με το παραμικρό φάουλ, ειδικά σε πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες όπως είμαι εγώ. Θα χρειαστεί να προσπαθήσω λίγο περισσότερο στις προπονήσεις και να δίνω πάντα το 100% των δυνατοτήτων μου.

E: Πλέον όλη η Ευρώπη θα μαθαίνει τι κάνει ο Μπρεντ Πέτγουεϊ…

Α: Το ξέρω και μου αρέσει. Πριν κάποιες μέρες σκεφτόμουν την πορεία του Κάιλ (σ.σ. Χάινς). Δεν τον ήξεραν πολλοί όταν έπαιζε στη Γερμανία και στην Μπάμπεργκ. Ηρθε στον Ολυμπιακό όπως έρχομαι κι εγώ τώρα και μέσα σε δύο χρόνια εκτοξεύτηκε η καριέρα του, είτε μιλώντας οικονομικά είτε στο πόσο αναγκαίος είναι για μία ομάδα. Θα ήθελα να έχω ανάλογη πορεία κι εγώ. Θα ήθελα να είμαι του χρόνου τον Μάιο η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωλίγκας. Θέλω να βάλω τη σφραγίδα μου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

E: Στο καμπ που διοργάνωσες συναντήθηκες με τον κόουτς Μπαρτζώκα, σου είπε τι ζητάει από σένα;

A: Γνωριστήκαμε και μου έκανε τρομερή εντύπωση. Κάθε μέρα περνούσε έριχνε μια ματιά στα παιδιά που παρακολουθούσαν το πρόγραμμα. Ηταν πολύ ευγενικός. Δεν μου μίλησε για τον χειμώνα, αφού βρισκόταν σε περίοδο διακοπών. Απλά μου είπε πως αν δουλέψω σκληρά και μείνω υγιής τότε όλα θα πάνε καλά.

Ε: Ξέρεις πως ορισμένοι θυμήθηκαν που τραγούδησες στο All Star Game και αμφισβήτησαν τη σοβαρότητά σου;

A: Το ξέρω, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν πως στο παρκέ είμαι πολύ σοβαρός και συνειδητοποιημένος. Ακόμη και έξω από αυτό είμαι ήσυχος και μου αρέσει να περνάω χρόνο σπίτι με φίλους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τους ενόχλησε που τραγούδησα σε ένα παιχνίδι το οποίο είναι γιορτή και ευκαιρία να διασκεδάσει τόσο το κοινό όσο κι εμείς οι παίκτες.

Ε: Πώς φαντάζεσαι την πρώτη σου σεζόν με τον Ολυμπιακό;

A: Ξέρω πως δεν θα παίζω 34-35 λεπτά όπως συνέβαινε στο Ρέθυμνο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να παίζω 15-20 λεπτά. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο χρειάζεται να είμαι πιο συγκεντρωμένος, επειδή ο χρόνος θα είναι λιγότερος, άρα δεν θα έχω το περιθώριο του λάθους. Από εκεί και πέρα για τον ρόλο μου θα περιμένω να μου τον αναθέσει ο κόουτς. Ξέρω, υπάρχουν άλλοι ικανότεροι από μένα να βάλουν την μπάλα στο καλάθι οπότε τα πάντα για μένα θα ξεκινούν από την άμυνα που θα παίζω.

E: Τι θα πεις στον Σπανούλη όταν τον πρωτοσυναντήσεις;

Α: Ετοιμάσου γιατί θα κάνουμε πολλές άλεϊ ουπ φάσεις (γελάει).

Ε: Αποτελεί κίνητρο για σένα πως θα προπονείσαι καθημερινά με τόσο καλούς παίκτες;

Α: Σίγουρα είναι. Εχω μάθει πως ο Σπανούλης προπονείται σαν τρελός. Αν, λοιπόν, βλέπω τον ηγέτη της ομάδας να γυμνάζεται τόσο έντονα, δεν θα έχω παρά να κάνω ακριβώς το ίδιο. Εχει κερδίσει τόσα τρόπαια και παραμένει τόσο ανταγωνιστικός. Αυτό είναι ένα καλό μάθημα για μένα.

E: Οταν ήρθες στον Ηλυσιακό βλέπαμε έναν παίκτη να πηδάει ψηλά και να καρφώνει. Με την πάροδο του χρόνου έχεις βελτιώσει πολύ το παιχνίδι σου…

Α: Μα αν δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα με βλέπατε στον Ολυμπιακό. Κάθε μέρα οφείλεις να βελτιώνεσαι και κάπου. Αυτό προσπαθώ να κάνω. Αισθάνομαι καλύτερος παίκτης σε σχέση με τρία χρόνια πριν, αλλά έχω ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μου. Αν θέλω να σταθώ αξιοπρεπώς στο υψηλό επίπεδο που θα βρεθώ, πρέπει να βελτιωθώ κι άλλο.

E: Ξέρεις την κόντρα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Εμαθες πώς τελείωσε ο τρίτος τελικός;

A: Το έβλεπα στην τηλεόραση και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν είναι ωραία πράγματα να συμβαίνουν σε μία χώρα που έχει διδάξει τον πολιτισμό. Ασε που δεν είχε κριθεί τίποτα, υπήρχε χρόνος για να αλλάξει τα δεδομένα ο Ολυμπιακός, αφού αν θυμάμαι καλά είχε και την μπάλα στην κατοχή του. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

E: Πολλοί πιστεύουν πως το μεγάλο πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού στους τελικούς ήταν η αλτικότητα των Λάσμε και Γκσιτ οι οποίοι «έκρυβαν» το καλάθι. Βλέπουμε πως πλέον κι ο Ολυμπιακός απέκτησε τέτοιους παίκτες.

Α: Οσοι παίζουν μπάσκετ κατάλαβαν πως υπερτερούσε ο Παναθηναϊκός στη ρακέτα. Εγώ μαζί με τον Ντάνστον και τον Σίμονς προσθέτουμε αλτικότητα και κάνουμε τη γραμμή ψηλών μας πιο αθλητική. Από όσο ξέρω η ομάδα ψάχνει για ένα ακόμη «πεντάρι». Θα έχει ενδιαφέρον η συγκεκριμένη «μάχη» στη ρακέτα.

E: Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι να κάνει το «θρι πιτ» ο Ολυμπιακός;

A: Τεράστια. Θα γράψουμε ιστορία αφού μόλις μία ομάδα από την πρώην Γιουγκοσλαβία έχει καταφέρει κάτι ανάλογο. Θα είναι δύσκολο, αλλά μακάρι να τα καταφέρουμε. Οποιος με βλέπει στο δρόμο αυτό μου φωνάζει… «θρι πιτ, θρι πιτ». Ολοι το θέλουμε και θα παλέψουμε γι’ αυτό.

Ε: Τι άλλο σου λένε στον δρόμο πλέον;

A: (γελάει)…

E: Για τον Παναθηναϊκό μάλλον…

Α: Ακριβώς (συνεχίζει να γελάει).

Ε: Πάμε πίσω στην Ευρωλίγκα. Ξέρεις πως όλοι θα θέλουν να σας κερδίσουν;

A: Φυσικά και το ξέρω. Οσο καλύτερα πηγαίνει μία ομάδα τόσο περισσότερο θέλουν να τη ρίξουν από την κορυφή. Δεν θα είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα για μας. Ο Ολυμπιακός έχει το μέλι και όλοι θέλουν να τον ξεκάνουν για να το πάρουν αυτοί. Απλά τους ενημερώνω πως δεν θα είναι εύκολο για αυτούς.

E: Γιατί μαθαίνεις ελληνικά;

A: Προσπαθώ να αρπάξω λέξεις και να τις συνδέω. Σχεδόν καταλαβαίνω τα πάντα. Κοίτα, είναι ένα «ευχαριστώ» προς τους Ελληνες που μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω μπάσκετ στη χώρα τους, προς τους συμπαίκτες μου και φυσικά προς τους προπονητές μου. Θέλω να μάθω τη νοοτροπία σας και ξέρω πως σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα όταν βλέπετε έναν Αμερικανό να προσπαθεί να μάθει τη γλώσσα σας.

E: Εχεις βιώσει τον ρατσισμό στην Ελλάδα;

A: Ούτε μία φορά. Ούτε στην Κρήτη ούτε όταν ερχόμασταν στην Αθήνα.

E: Πες μας λίγο για το τραγούδι στο All Star Game.

A: Κοίτα, το μπάσκετ είναι πάνω από όλα ένα παιχνίδι. Προς Θεού δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Το All Star Game είναι μία γιορτή και σκέφτηκα να διασκεδάσω λίγο το κοινό. Αυτός είναι ο σκοπός του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Ε: Αρκετοί θεώρησαν πως για να γνωρίζεις τους στίχους, τους έμαθες ξενυχτώντας…

Α: Το άκουσα ότι το είπαν κι αυτό. Το Ρέθυμνο είναι τόσο μικρή πόλη που αν ξενυχτούσα θα το ήξερε καλά ο προπονητής μου και μάλιστα θα γνώριζε και πόσα ποτά ήπια (γελάει). Αυτό το τραγούδι μου το έμαθαν οι συμπαίκτες μου και μου άρεσε πολύ. Ποιος ο λόγος να μη μάθω να το τραγουδάω;

Ε: Νομίζω ότι η μουσική είναι κάτι που λατρεύεις.

Α: Είναι το δεύτερο ομορφότερο πράγμα μετά το μπάσκετ. Μου αρέσει μάλιστα να φτιάχνω τη δική μου μουσική έχοντας ένα μικρό χώρο στο σπίτι μου.

Ε: Ποιο άλλο τραγούδι σου αρέσει;

A: Μου αρέσουν πολλά. Στην Κρήτη ακούς σχεδόν μόνιμα ελληνικά τραγούδια. Συνεπώς μου είναι περισσότερο οικεία.

Ε: Οπότε στο επόμενο All Star Game να περιμένουμε νέο τραγούδι;

A: Οχι. Την επόμενη φορά που θα τραγουδήσω θα είναι όταν πάρουμε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Τότε θα ξανατραγουδήσω για τους οπαδούς μας.

Ε: Ποιο είναι το αγαπημένο νούμερο στη φανέλα σου;

A: Το 15…

Ε: Ξέχνα το. Το έχει ο Πρίντεζης.

Α: Το ξέρω. Πρέπει να σκεφτώ ποιο θα φοράω για να σημαίνει κάτι για μένα.

Ε: Μαγειρεύεις;

A: Ψήνω μόνο. Μπορώ να κάνω καλά μπάρμπεκιου, αλλά να μαγειρέψω κανονικό φαγητό… με τίποτα.

Ε: Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία;

A: Εχω δει τόσες πολλές. Μάλλον το «Love and basketball». Μου αρέσουν οι ταινίες που έχουν μπάσκετ.

Ε: Να υποθέσω πως δεν ήθελες να φανταστείς τον κόουτς Μπαρτζώκα στον ρόλο του αυταρχικού κόουτς Κάρτερ;

A: (γελάει) Δεν νομίζω να είναι τόσο νευρικός. Αν θα φωνάξει στην προπόνηση θα έχει κάποιο λόγο. Επίσης αν θυμάσαι καλά ο κόουτς Κάρτερ στο τέλος πέτυχε τον σκοπό του.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ