2013-07-15 21:17:28
Φωτογραφία για Άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για Καπελέρη και Διώτη από τον οικονομικό εισαγγελέα
Ο εισαγγελέας ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών να ασκήσει δίωξη σε βάρος του κ. Διώτη για απιστία στην υπηρεσία και υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος και στον κ. Καπελέρη για απιστία στην υπηρεσία.

Παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, σχετικά με την εμπλοκή τους στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο εισαγγελέας ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών να ασκήσει δίωξη σε βάρος του κ. Διώτη για απιστία στην υπηρεσία και υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος δε του κ. Καπελέρη για απιστία στην υπηρεσία, κατηγορίες που αφορούν την μη αξιοποίηση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ με καταθέτες στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Η δικογραφία για τους δυο κατηγορούμενους, μετά την απαγγελία των κατηγοριών, παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.


Για τη δικηγόρο - συνεργάτιδα του Γ. Διώτη, η οποία έφτιαξε - κατ' εντολήν του - αντίγραφο του στικ, ο κ. Αθανασίου ζητά να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, για δε τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου που περιλαμβάνονται στη λίστα, ο φορολογικός έλεγχος συνεχίζεται.

Τόσο οι δυο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, όσο και η δικηγόρος και οι συγγενείς του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντινου - που είχε παραλάβει το επίμαχο αρχείο - είχαν κληθεί στο πλαίσιο της έρευνας σε ανωμοτί καταθέσεις.

Πηγή: AMΠE, Καθημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ