2013-07-20 16:26:07
Φωτογραφία για Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις δίαιτες - Tι πρέπει να κάνετε για να χάσετε κιλά με ασφάλεια
Όταν κάνεις δίαιτα είναι σημαντικό να είσαι χαρούμενη και υγιής. Μάθε λοιπόν ποια είναι τα Dos και τα DON’Ts στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος.

Μείνε πιστή στη θερμιδική δίαιτα

Μπορεί εκεί έξω να κυκλοφορούν αρκετές επιλογές, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με απώλεια κιλών, μιλάμε για απλά μαθηματικά: πρέπει να κάψεις περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνεις. Ακολούθησε την προτεινόμενη δίαιτα των 1500 θερμίδων ημερησίως , κι όταν φτάσεις στον στόχο σου συνέχισε με 2000 θερμίδες. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το σώμα και την κατάστασή σου, γι’ αυτό αν έχεις αμφιβολίες επικοινώνησε με το γιατρό σου.

Κατανάλωνε πολλά λαχανικά

Τα περισσότερα έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Επίσης, τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την ομορφιά και τη ζωντάνια σου. Μερικά από τα καλύτερα είναι το μπρόκολο, το σπανάκι και τα σπαράγγια.


Μείωσε την κατανάλωση ζωικού λίπους

Θα το βρεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως τυρί, γάλα και κρέμες, στον κρόκο αβγού και στο κρέας – κυρίως στο κόκκινο, όπως χοιρινό, αρνί και μοσχάρι. Προτίμησε να καταναλώνεις περισσότερο ψάρι και κρέας γαλοπούλας και να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου αρκετά λαχανικά.

Θυμήσου την πρωτεΐνη

Προσπάθησε να συμπεριλάβεις σε κάθε γεύμα μια καλή μερίδα πρωτεΐνης, όπως η γαλοπούλα, η οποία είναι άπαχη κι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Αυτό σε βοηθά να χτίσεις μυϊκή μάζα ενώ παράλληλα μειώνει την επιθυμία σου για φαγητό.

Μην τρως πολύ λίγο

Αν περιορίσεις υπερβολικά το φαγητό δεν βοηθάς το μεταβολισμό σου και σύντομα θα αρχίσεις να αισθάνεσαι κουρασμένη κι εκνευρισμένη. Να θυμάσαι ότι χρειάζεσαι ενέργεια για να αθλείσαι και να ανταπεξέρχεσαι στις καθημερινές σου υποχρεώσεις.

Μην είσαι υπερβολικά αυστηρή με τον εαυτό σου

Επιβράβευσε τον εαυτό σου με μία λιχουδιά για όλη την σκληρή προσπάθεια που καταβάλλει. Πρόσεξε όμως να συμπεριλάβεις το γλυκό στην ποσότητα των θερμίδων που πρέπει να καταναλώνεις ημερησίως και περιόρισε το σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και καλά λιπαρά

Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως αυτά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, μειώνουν το αίσθημα της πείνας, ενώ το ίδιο το ελαιόλαδο περιέχει ένα συστατικό που βοηθά στη διάσπαση του περίσσιου λίπους.

Μην υποτιμάς τα συμπληρώματα πρωτεϊνών

Αν νομίζεις ότι είναι μόνο για πρωταθλητές στην πάλη, κάνεις λάθος. Ένα smoothie πρωτεΐνης θα δυναμώσει το σώμα σου και θα σου δημιουργήσει την αίσθηση της πληρότητας. Προτίμησε ένα μετά την προπόνηση ή με μπανάνα για πρωινό.

Πηγή: joytv
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ