2012-04-06 21:42:14
Φωτογραφία για Η βία της εξουσίας
Σαν σήμερα 6/4/1941, οι ναζί επιτέθηκαν ύπουλα κατά του ελληνικού λαού. Τελικά, χάρη στον αγώνα των λαών και ιδιαίτερα των κομμουνιστών, νικήθηκαν. Έφυγαν, αλλά άφησαν πίσω τους, εκτός από πτώματα και ερείπια, τους καρπούς της ανόσιας ένωσης με τις κόρες των δοσίλογων, ταγματασφαλιτών, προδοτών και μαυραγοριτών. Χθες λοιπόν, οι μπάσταρδοι απόγονοι των SS, έδωσαν ξανά τις «κατευθυντήριες οδηγίες» για νέο ολοκαύτωμα. Δεν είναι η πρώτη φορά. Ούτε και η τελευταία, εφόσον ανεχόμαστε μια τέτοια κατάσταση.

Οι πιστοί τους πραιτοριανοί, θεώρησαν απειλή μια γυναίκα δημοσιογράφο. Αφού της επιτέθηκε...

μια ομάδα (!) πάνοπλων ασφαλιτών, την χτυπούσαν ακόμα και όταν έπεσε στο έδαφος. Μπράβο ανδρείοι! Η μητέρα και ο πατέρας σας, θα πρέπει να αισθάνονται πολύ περήφανοι. Ίσως μάλιστα, γράφουν και το βίντεο για να το δείχνουν στους φίλους τους. Να το δείξετε και στα παιδιά σας, για να δουν τι μπαμπά έχουν, πως δέρνει ομαδικά «άτακτες» κοπέλες...


Δεύτερο ακόμα χειρότερο, περιστατικό. Ένας 16χρονός, ορφανός νέος, είχε ιδιαίτερη «περιποίηση», στα μπουντρούμια του αστυνομικού τμήματος. Το έγκλημά του; Δεν σταμάτησε για έλεγχο. «Βαρύ» έγκλημα, πράγματι. Να ήταν κανένας έμπορος ναρκωτικών, κανένας δουλέμπορος, παιδεραστής αιμομίκτης, κανένας φασίστας που εκτελεί αθώους, να τον λυπηθούνε. Αλλά νέος που δεν έκανε τίποτα; Βαράτε τον στο ψαχνό. Ο νεαρός είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εύχομαι ολόψυχα περαστικά. Αλήθεια, οι μπάτσοι είχαν κουκούλες. Θα ισχύσει και γι’ αυτούς το ιδιώνυμο αδιάβαστε; Γιατί κρύψατε τις μουτσούνες σας; Ντρέπεστε για την πράξη σας, ή είχατε κάνει πίλινγκ;   

Πριν από λίγο, ξαναχτύπησαν τον Πρόεδρο της ΕΦΕ, Μάριο Λώλο, που εισήχθηκε ήδη σε Νοσοκομείο «με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πλήξη με γκλομπ, (κάταγμα-εμπίεσμα κρανίου), το οποίο χρήζει χειρουργικής παρέμβασης». Φίλε, ταχεία ανάρρωση.  

Τα περιστατικά αυτά, έρχονται να προστεθούν στο όργιο της βίας που έχει εξαπολύσει το καπιταλιστικό σύστημα εναντίον του λαού. Οι τόνοι των χημικών, η πολιορκία της Κερατέας, οι ξυλοδαρμοί σε τμήματα, η απαγόρευση συγκεντρώσεων, οι προληπτικές συλλήψεις (απαράδεκτες σε δημοκρατικό πολίτευμα), τα μπλόκα, οι αυθαίρετες προσαγωγές, δείχνουν καθαρά ότι μας θέλουν νεκρούς. Φοβούνται τόσο την αντίσταση των θυμάτων, που έχουν σκοπό την φυσική πλέον εξόντωση μας.

Δε θα ασχοληθώ με αυτούς που έκαναν αυτά, ενώ αυτοαποκαλούνται αστυνομικοί. Είναι υπεύθυνοι, εφόσον ακολουθούν τέτοιες διαταγές. Όσο υπεύθυνοι ήταν οι ναζί στρατιώτες για την πυρπόληση χωριών και τις εκτελέσεις. Δεν θα τους ρωτήσω πλέον, αν γι’ αυτό έγιναν αστυνομικοί, ή για να προστατεύουν. Είναι ολοφάνερο από το ζήλο που δείχνουν Πίσω φυσικά από αυτούς είναι οι κηφήνες της Βουλής. Αυτοί δείχνουν το στόχο. Αυτοί κάνουν πλάτες στους μπάτσους. Από την ζαρντινιέρα στην δολοφονία του Γρηγορόπουλου από την δολοφονία του Λαμπράκη έως σήμερα, η τακτική και το σκεπτικό είναι το ίδιο. Αφού δεν πιάνουν τα ψέματα, ας πιάσει η τρομοκρατία.

Είναι γνωστή επίσης η δράση των χρυσών φιδίσιων αυγών. Οι παρακρατικές συμμορίες αλωνίζουν ελευθέρα, χτυπώντας δυστυχείς μετανάστες. Εκτελούν δολοφονίες, τρομοκρατούν, εκβιάζουν, κλέβουν, ότι έκαναν όλα τα χρόνια που θυμάμαι, οι παρακρατικοί. Δεν θα σχολιάσω άλλο τα ασπόνδυλα. Δεν αξίζει.

Έλληνα. Ίσως πιστεύεις ότι αυτά γίνονται σε άλλους. Ότι δε θα γίνουν σε σένα. Γελιέσαι. Άκου και αυτό:

Η βία υπάρχει και στα κανάλια. Ψυχολογική. Με εκβιασμούς. Καλούνται οι ομιλητές να κάνουν τις γλάστρες στις εκπομπές φερέφωνων, αντιμετωπίζοντας την ειρωνεία, τη χλεύη, τις διακοπές των προδοτών. Έχω μια πρόταση. Κλείστε το χαζοκούτι. Βλάπτει την ψυχική υγεία. Κάντε συζήτηση με το άνδρα ή τη γυναίκα σας, βγείτε με τους φίλους σας, παίξτε με τα παιδιά σας. Από τότε που πέταξα την τηλεόραση, βελτιώθηκε η ζωή μου. Δεν ακούω άλλα ψέματα, που κάνουν κακό στην υγεία μου, σωματική και ψυχική. Αν δεν τους ακούει κανείς, είναι άχρηστοι για το σύστημα και για όσους βάζουν τις διαφημίσεις.

Η βία είναι και στις υπηρεσίες. Το να στέκεσαι σε μια τεράστια ουρά να περιμένεις μια υπογραφή και στο τέλος να σε στέλνουν σε άλλες δέκα ουρές, είναι το λιγότερο υποτιμητικό. Πριν λίγες μέρες στον ΟΑΕΔ, μια τεράστια ουρά περίμενε από μια υπάλληλο (γιατί οι άλλοι ήταν συμβασιούχοι ή μετατέθηκαν) να τους εξυπηρετήσει. Πολλοί άνεργοι μια υπάλληλος, καταλαβαίνετε την ταλαιπωρία για όλους. Τρέχουμε με τα φωτοαντίγραφα στο χέρι, από ΔΕΗ σε εφορία, από δήμο σε υπηρεσία, από ουρά σε ουρά. Όπως τότε, επί Παπαδόπουλου, που έβαζαν τους εξόριστους στα ξερονήσια να κάνουν διάφορες αγγαρείες.

Οι εκβιασμοί των τραπεζών δεν είναι μορφή βίας; Χειρότερο και από το ξύλο είναι να χάνεις το σπίτι των γονιών σου, να βλέπεις τους κόπους μιας ζωής να πάνε σε χέρια άλλων. Ξέρεις τι θα πει να είσαι συνέχεια έξω σε συνθήκες καύσωνα, παγετού ή βροχής; Με το μνημόνιο δυστυχώς, θα το μάθουμε.

Το να είσαι στα νοσοκομεία του Λοβέρδου άρρωστος, είναι κάτι που το εύχομαι μόνο σε βουλευτή. Αν βρεθείς σε ράντζο διαδρόμου, άστα. Χωρίς φάρμακα, προσωπικό, αρρώστιες που αντιμετωπίζονται εύκολα, καταλήγουν σε βασανιστήριο του αρρώστου και των συγγενών.

Η κλοπή δεν θεωρείται βία; Δεν είναι βία όταν σου παίρνουν με το έτσι θέλω τη σύνταξη σου, που πλήρωνες τόσα χρόνια και να σε καταδικάζουν σε αργό θάνατο από πείνα κι έλλειψη περίθαλψης; Όταν σου κόβουν το μισθό και τα δικαιώματα, σε κάνουν σκλάβο από εργαζόμενο, δε σε βιάζουν;  Δε σε εξαντλούν σωματικά και σε καταρρακώνουν ψυχικά; Γι’ αυτό δουλεύεις;  Για ένα ξεροκόμματο; Είσαι ικανοποιημένος;

Χθες ο αγωνιστής Δημήτρης Χριστούλας. Σήμερα; Εσύ; Το παιδί σου; Κάποιος άλλος; Κανείς δεν είναι ασφαλής. Φίλε μου, δεν είμαι υπέρ της βίας. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο θέλουμε και πρέπει να επαναστατήσουμε. Γιατί είμαστε σε πόλεμο, τον οποίο μας κήρυξαν. Το να κάτσουμε στο καναπέ περιμένοντας τις εκλογές, (που δεν θα τολμήσουν να τις κάνουν ποτέ, γιατί θα μείνουν εκτός βουλής) ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Κοίτα την κατάστασή σου και κρίνε. Οι συνθήκες ωρίμασαν. Πιο ώριμες θα ήταν σάπιες. Κοίτα τι κατάφερε η αντίσταση ως τώρα: Περιορίσαμε τους εχθρούς στα κτήρια του κοινοβουλίου, στις κατοικίες τους και στα κτήρια των καναλιών. Ας εξαλείψουμε τους τελευταίους θύλακες των ναζί, γκρεμίζοντας τα σύμβολά τους όπως έκαναν οι κάτοικοι στα γραφεία των ανήθικων βουλευτών. Ας τελειώσουμε νικηφόρα αυτό τον πόλεμο. Αυτοί έχυσαν το πρώτο αίμα. Αυτοί άρχισαν, αλλά εμείς θα νικήσουμε. Εμπρός όλοι στον αγώνα. Για τη ζωή, την ισότητα, τη λευτεριά.

Από tsak-giorgis Greki-Gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ