2013-07-26 06:06:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Θεσπίζεται βραβείο για τους μαθητές που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής
Την έγκριση ειδικού βραβείου και χορηγιών για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των γραμμάτων και των τεχνών αποφάσισε ομόφωνα κατά

τη χθεσινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος με αφορμή την διάκριση των μαθητών του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας και προκρίθηκε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στις 15-17 Νοεμβρίου 2013 στη Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Όπως επεσήμανε κατά την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θεσπίζει αυτό το βραβείο για να επιβραβεύσει τις ομάδες αυτές των μαθητών για την πολύ μεγάλη επιτυχία τους, θεωρώντας πως προσδίδει σημαντική αξία στην Περιφέρειά μας η εν λόγω διάκριση, αφού είναι γεγονός ευρείας απήχησης, ενώ μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών σχολείων της Δυτικής Ελλάδας σε ανάλογες πρωτοβουλίες»
. «Η διάκριση των μαθητών του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τη λειτουργία σχολείου αλλά και η προσπάθεια των μαθητών μας πρέπει να βρει τη στήριξη της πολιτείας για την ενθάρρυνσή της και τη συνέχειά της» συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας. Οι δύο ομάδες από το 44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, η «Teamwork 1» και η «Teamwork 2» συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ανάμεσα σε 85 σχολικές ομάδες από διάφορες πόλεις της χώρας και παρά το υψηλό επίπεδο των ομάδων που συμμετείχαν, κατόρθωσαν να κατακτήσουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Μάλιστα ήταν οι μοναδικές των οποίων τα ρομπότ που κατασκεύασαν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους άψογα με βαθμολογία 100, το μέγιστο δυνατό βαθμό που μπορεί να επιτύχει μία ομάδα.

Συνεπώς, η «Teamwork 1», η οποία αποτελείται από τους μαθητές: Όλγα Κολλιοπούλου, Ευδοκία Καμπούρη και Ελευθερία Μπουρλέσσα, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Τζακάρτα της Ινδονησίας από 15 έως 17 Νοεμβρίου. Στην «Teamwork 2» συμμετείχαν οι μαθητές: Μαρίνα Λυκούδη, Ανδριάνα Δίπλα, Πέτρος Κατσικαρέλης, ενώ ο προπονητής – καθηγητής τους είναι ο κ. Ανέστης Βοβός, ο οποίος και παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση. Παράλληλα αποφασίστηκε η έγκριση δαπάνης μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ (1.000,00 ευρώ για κάθε μαθητή), για την επιβράβευση του κάθε μαθητή που αντιστοιχεί στην πληρωμή του αεροπορικού εισιτηρίου του για να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, ενώ εξασφαλίστηκαν μέσω χορηγιών τα χρήματα για τα έξοδα και των έξι μαθητών καθώς και του προπονητή τους.

patrasnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ